Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider; "Başbakan Yardımcısı Dr. Recep Akdağ ile Yatırım Ortamının İyileştirilmesi ve Kolaylaştırılmasına İlişkin yapacağımız yasal düzenlemeyi istişare ettik. Yeni tasarı ile Bürokrasi azalacak, masraf düşecek..." dedi.

Yatırım reform paketi neler getiriyor? Yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla birçok kanuni düzenleme içeren reform paketi ile Türkiye’deki tüm yatırımcıların işlerinin kolaylaştırılmasının yanı sıra yabancı yatırımcılar için de daha cazip bir ortam yaratılması hedefleniyor. İşte paketteki bazı düzenlemeler:

İflas Erteleme Kurumu yürürlükten kaldırılırken, konkordato revize edilerek Kurtarma Anlaşması Kurumu oluşturuluyor. Şirket kuruluşu için yapılması gereken işlemler 7’den 1’e indirilirken, kuruluş aşamasındaki yüzde 25’lik sermaye blokajı şartı kalkacak.
İnşaat izinleri sürecinde de işlem sayısı 12’den 5’e, inşaat ruhsatındaki imza sayısı da 18’den 1’e düşecek.

Araç tescil ve ruhsat işlemleri noterlere devredildi. Vatandaşlarımıza araç ruhsat ve tescil işlemleri, Daha hızlı,daha ucuz ve daha kolay olarak tek noktadan gerçekleştirilecek.