Derinkuyu’da verilen İftar öncesi Nevşehir Ak Parti Milletvekili Ebubekir Gizligider kahvehane ve esnaf ziyaretlerinde bulundu daha sonra da parti binasına geçti. Üreticilerin sorunlarını dinleyen Gizligider İlçe Teşkilat binasında yaptığı açıklamada, “Nevşehir genelinde 830 km civarında yolumuz var, Niğde Valiliği ile irtibat kurarak inşallah Derinkuyu ile Niğde'ye bağlı Orhanlı kasabası arasında yapılması planlanan yol çalışmasını başlatacağız” dedi.
Derinkuyu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Arif Ertaş’ın kooperatif üyelerine hayvan alımında yardımcı olmasını istemesi üzerine Gizligider, hayvan alımında eski başvurular değerlendirildiğini, yeni hayvan alımının olmayacağını, 2011 yılından bu yana hiçbir hayvan alımının olmadığını, söyledi. 


İlçede yasak alana ekilen ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince Ekiminden 80 gün sonra sökülen patateslerle ilgili olarak da Gizligider, “Yasak alana patates ekilen yerlerin sökümüne Ürgüp ilçesinden başlandığını Derinkuyu’daki patates sökümünde gecikmeye neden olduğunu ifade etti.

Daha sonra parti binasından Hakkı Atamulu Kültür Parka geçildi. Parkta verilen iftar yemeğine Nevşehir Akp ilçe Başkanı Kazım Sunar, Milletvekilleri A.Erdal Feralan, Ebubekir Gizligider, Murat Göktürk, İlçe Kaymakamı Mithat Can Kutluca, İl Teşkilat Başkanı Sedat Doğan, Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, Suvermez Belediye Başkanı Yaşar Özdemir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Tatar, İlçe Başkanı Serdal Pala, köy muhtarları ve partililer katıldı.

İftar sonrasında köy muhtarlarıyla yapılan toplantıda; köylerin alt yapı çalışmaları, Doğala köyünde kanalizasyon yapımı için arazi kamulaştırması, Güneyce köyünde inşaatı devam eden köy konağı yapımı, Kaymaklı Özlüce arası bağlantı yol çalışması, Kaymaklı Til köyü arası yol çalışması konuları ele alındı.