Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat ALBAYRAK, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonun da, Bakanlığının 2018 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerde, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER, 2018 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat ALBAYRAK’a, Kapadokya bölgemizde yaşanan elektrik altyapısı ile trafo yetersizliğini gündeme getirirken,Nevşehir bölgesinin zengin maden kaynaklarından Pomza Taşı için de düşüncelerini iletti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn. Berat ALBAYRAK’a, bakanlık bütçesinin hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER; ülkemizin birçok yerinde ve özellikle Kapadokya bölgemizde yaşanan elektrik altyapısı ve trafo yetersizliğini gündeme getirdi.

Yaz döneminde yerli ve yabancı ziyaretçilerle nüfusu artan Kapadokya’da yaşanan enerji yetersizliğine önlem amacıyla ilgili kurumların yatırımlarını talep etti.

Halen meclis genel kurulunda görüşülen torba yasada yer alan düzenleme ile tarımsal sulamadan kaynaklı TEDAŞ’a olan elektrik borçlarının yeniden yapılandırılması nedeniyle Sn. Bakanımıza Nevşehir’li çiftçimiz adına teşekkür eden GİZLİGİDER, özel sektör de olsa MEDAŞ’a olan borçlar için de bir yapılandırma yapılması için Sn. Bakanımızın ilgisini beklediğini belirtti. Kaçak elektrik kullanımından kaynaklanan zararın ülke genelinde tüm faturalara yansıtıldığını söyleyen GİZLİGİDER, Nevşehir’in de yer aldığı Orta Anadolu bölgesinde fatura ödeme oranın oldukça yüksek olduğunu ve bu nedenle kaçak elektrik zararının bölgesel olarak uygulanmasının daha adil olacağını dile getirdi.

Nevşehir’in doğal kaynaklarından biri olan Pomza Taşı için de düşüncelerini paylaşan GİZLİGİDER, yakıt tüketimini azaltma konusunda yapılan çalışmalara dikkat çekerek, ekonomik değeri düşük durumda olan Pomza taşının gerekli ar-ge yatırımlarının yapılmasıyla ciddi anlamda ekonomiye değer katacağını söyledi.


Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER, ilgileri için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat ALBAYRAK’a, özel olarak teşekkürlerini iletti.

Gizligider, Nevşehirde özellikle turizmcilerimizin yoğun şikayetlerine neden olan ve Kapadokya bölgemizde yaşanan elektrik altyapısı ile trafo yetersizliğini gündeme getirirken Bunun için Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak ile bir görüşme yaptık. İlimizin elektrik altyapısı ve sunulan hizmetteki aksaklıkları paylaştık. Aldığımız bilgiye göre ülkemizin birçok bölgesinde elektrik alt yapısının yenilenmesi hedeflenmekte, özellikle önümüzdeki 5 yıllık süre içerisinde alt yapının %80’inin yenilenmesi hedeflenmektedir. Bunun için gerekli ödenekler aktarılmaktadır. Nevşehir halkımız rahat olsun, elektrikle ilgili sorunların kesin çözümü için gerekli altyapı yenilenmesinin ilimiz içinde yapılması için elbirliği ile çalışmaya ve takip etmeye devam edeceğiz” dedi.