AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, FİB Haber Merkezimize yapmış olduğu açıklamasında ; 2015 Genel Seçimleri’nin devletin yönetiminde halkın iradesini ortaya tam olarak çıkarmak açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu seçimler Yeni Türkiye’nin giriş kapısı olacak” dedi.

"Bizim artık yeni anayasamızı yapabilmek için ve istikrarımızı sürdürebilmek için çok önemli bir seçim" dedi."

Önümüzde bizim için çok önemli 2015 seçimleri var. Bunun yanında partimizin geleceğe yönelik büyük hedefleri var. Bu hedefleri yakalayabilmemiz için 2015 genel seçimleri bizim için mihenk taşı olacaktır. Son yıllarda Türkiye’de yıllardır var olan vesayet rejimlerinin ortadan kaldırılmasına yönelik büyük adımlar atıldı ama son günlerde yaşanan gelişmeler vesayet yanlılarının henüz bitmediğini gösterdi. 

Son yaşananlara baktığımızda 14 Aralık soruşturmalarından önceden en ince ayrıntılarına kadar haberdar olabilmeleri paralel yapının devletin içine ne kadar işlediğini gösteriyor. Milletimiz her zaman olduğu gibi bu konuda da yanımıza olacak ve 2015 Genel Seçimleri’nde bu kurumlara güçlü bir tokat daha atacaktır. Bu yapının devletin içindeki tüm kurumlardan temizlenmesi gerekiyor.

Millet iradesi üstüne hiçbir iradenin çıkmaması, atanmışların seçilmişlere müdahale edememesi gerekiyor. Bu açıdan 2015 Genel Seçimleri çok önemli. Bu önemli sınavda da Nevşehir teşkilatımızın büyük bir gayret göstereceğine ve Yeni Türkiye Yolunda Nevşehir'imizinde bu büyük sınavdan zaferle çıkacağından eminim.” dedi.

 

10 Ağustos seçiminin devlet ile millet arasındaki bağı kuvvetlendiren önemli bir gelişme olduğunu hatırlatan Gizligider, "AK Parti 2002'den bu yana Türkiye'nin en temel sorunlarını cesaret ve kararlılıkla çözmüş, çözmeye de devam etmektedir. 

 

Ülkemiz ekonomide istikrarlı bir şekilde büyürken, demokratikleşme, insan hakları ve itibarlı dış politikayı tesis etme yolunda tarihi adımlar atıyoruz. Sağlıktan eğitime, toplu konuttan ulaşıma, sosyal politikalardan enerjiye, temel hak ve özgürlüklerden yargı sistemine, yerel yönetimlerden çevreye, sosyal güvenlik sisteminden yoksulluğun azaltılmasına kadar çok geniş bir alanda, birçok önemli reformları aziz milletimiz ile başarıyla gerçekleştirdik. 

 

İstikrar, güven, refah ve kaliteli yaşam alanında ülkemiz son yüzyılda tarihi atılımlar gerçekleştirmiş, bundan sonrada gerçekleştirmeye devam edecektir. Bu anlamda 2015 genel seçimleri ülkemiz için çok önemlidir. Bu atılımların daha da büyüyerek devam etmesi adına yeni anayasanın yani milletin anayasasının yapılabilmesi çok önemlidir. İnşallah yine milletimizin desteği genel seçimlerden büyük bir zafer ile çıkarak yeni Türkiye'nin yeni anayasasını hep birlikte yapacağız” diye konuştu.