NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisinde seçime 8 ay kala tam bir sessizlik hakim.

Ak Parti ve MHP’ de özellikle merkez belediye başkanlığı konusunda bazı isimlerden bahsedilirken, CHP’nin merkez belediye başkanlığı için kimi aday göstereceği merak ediliyor.

Geçtiğimiz yerel seçimde halen Kızılay ve Özel bir sağlık kuruluşunda görev yapan Dr. Süleyman Kurt’u aday gösteren ve 3 bin oyu güç bela alan Cumhuriyet Halk Partisinin bu seçimde de yine Merkezden ziyade Derinkuyu, Avanos, Hacıbektaş ve Ürgüp ilçe merkezleri gibi yerleşim alanlarında Cumhuriyet Halk Partili belediye başkan adaylarına özen göstereceği gözleniyor.

2009 Yerel seçimlerinde kazanılan Acıgöl ilçesine bağlı İnallı kasabası, Kozaklı ilçesine bağlı Kanlıca kasabası ve Hacıbektaş ilçesine bağlı Karaburna beldesinin yanında tek ilçe belediye başkanlığı olan Hacıbektaş Merkez belediye başkanlığını kaybetmemek için mi, yoksa bu belediyelerin yanına yeni Cumhuriyet Halk Partili belediyeler ekleyebilmek için mi çalışacağı bile belli olmayan Partinin bu derin sessizliğini de ne zaman bozacağı bilinmiyor.

İl Başkanı Ahmet Göktaş ve beraberindeki yönetimin ilk seçim deneyimi olacak olan 2014 Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinin belediye başkanlığı sayısını 4’ten daha yukarı çıkarabilmesi için büyük başarı olacak yorumları yapılıyor. Tabi mevcut belediyelikleri de rakip siyasi partilere kaptırmazsa.