AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk T.B.M.M  Genel Kurulunda bütçe görüşmelerinde konuşma yaptı. AK Parti Nevşehir Milletvekili Göktürk T.B.M.M de yaptığı konuşmada şunları söyledi.
 
‘’2015 mali yılı bütçe kanunun tasarısının, milli güvenlik kurulu genel sekreterliği bütçesi üzerine ak parti gurubum adına söz almış bulunmaktayım. Değerli heyetinizi ve aziz milletimi saygılarımla selamlarım. Milli Güvenlik Kurulu ve Genel Sekreterliğinin tarihinden bahsederek sözlerime başlamak istiyorum. İlk olarak 24 Nisan 1933 tarihinde yüksek müdafaa meclisi ve umum kâtipliği adıyla kurulmuş, 1949 yılında ‘Milli Savunma Yüksek Kurulu’ ve ‘Genel Sekreterliği’ adını almış, 1961 yılında ‘Milli Güvenlik Kurulu’ ve ‘Genel Sekreterliği’ ifadeleri kullanılarak şu andaki adını almıştır. 1982 Anayasasının 118 maddesinin de milli güvenlik kurulunun yanının da milli güvenlik kurulu genel sekreterliğine de yer verilmek suretiyle genel sekreterlik anayasal bir kurum halini almıştır. Anayasanın amir hükmü gereğince milli güvenlik kurulu genel sekreterliğinin teşkilat yapısı ve görevleri 2945 sayılı kanunla düzenlenmiştir. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Başbakan’a bağlıdır. 1982 Anayasasında yapılan değişiklik ile milli güvenlik kuruluna başbakan yardımcıları ve adalet bakanı dahil edilmiş ve böylece halk tarafından seçilmiş üye sayısı artırılmıştır. Yine 2003 yılında AK parti tarafından partimiz tarafından yapılan değişiklik ile genel sekreterliğin hem görev ve yetkilerinde hem de teşkilat yapılanmasında önemli değişiklikler meydana gelmiştir.
Bu çerçeve de ; Genel Sekreterin Orgeneral veya Oramiral rütbesinde Türk Silahlı Kuvvetler mensubu arasından atanması yolundaki mecburiyet kaldırılarak sivil genel sekreter atanması imkanı getirilmiştir. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğin milli güvenlik kurulu kararları ile ilgili bakanlar kurulu kararları dağıtımı ve takibine ilişkin özel yetkisi kaldırılmış, konuyla ilgili bir Başbakan yardımcısı görevlendirilmiştir. Kamu ve özel kurumların genel sekreterliğe bilgi ve belge verme yükümlülüklerine son verilmiştir. Genel sekreterlik kadrolarının ve yönetmeliğinin gizliliği kaldırılmıştır. Ayrıca genel sekreterlik teşkilatında yapılan değişiklikler sonucu toplumla ilişkiler başkanlığı, milli güvenlik siyaseti başkanlığı ve bilgi toplama araştırma ve değerlendirme başkanlığı kaldırılmıştır. Yapılan bu değişiklikler ülkemizin demokratikleşmesi yolunda yaptığımız çalışmalar da AK parti olarak attığımız önemli adımlardandır. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği,1 Genel Sekreter 2 Genel Sekreter Yardımcısı ve 5 Daireden teşkil edilmiştir. Genel sekreterlikte toplam 308 kadro bulunmakla birlikte 232 personel görev yapmaktadır. Milli güvenlik kurulu genel sekreterliğinde 10 muvazzaf asker görev yapmaktadır.
Değerli Milletvekilleri, Ben bir milletvekili olarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı üzerinden yapılan tartışmayı çok anlamsız ve bunun üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan saldırıyı da çok çirkin buluyorum. Cumhurbaşkanlığı sarayı bu millete aittir. Halkın %52 oyunu alarak seçilen bir Cumhurbaşkanının burasını kullanmasına karşı çıkmak bu milletin seçtiklerine ve millete karşı çıkmaktır. 2015 yılı mali bütçe kanun tasarısı ile AK Parti olarak 13.bütçemizi yapmaktayız. Yaptığımız bütçeler ülkemizi büyüten, insanı merkeze alan, halka hizmet etmenin hakka hizmet etme şuuruyla hazırlanmış bütçelerdir. Böyle olduğu içinde Türkiye 12 yılda çok önemli bir ilerleme kaydetmiştir. Ülkemizde AK Parti olarak iktidara geldiğimiz 2002 yılından öncesinde yapılan toplam yatırımlarla 12 yıllık AK Parti iktidarı zamanında yapılan yatırımları kıyaslıyor ve bütün yatırımlarda; bölünmüş yollar, hastaneler, okullar ve derslikler, devletin milletine daha iyi hizmet götürmek için yaptığı diğer yatırımların hepsinde 80 yılın toplamından daha fazla olduğunu gururla söyleyebiliyoruz. Ne demiş atalarımız ‘aynası iştir kişinin lafa bakılmaz ‘ milletimizde bunu çok iyi takip ediyor ve lafa değil yapılan işe bakıyor.
Değerli Arkadaşlar, Yapılan işler ve hizmetler noktasında seçim bölgem olan Nevşehir’de yatırımlardan payını almış ve almaya devam etmektedir. Nevşehir bütün komşu illere bölünmüş yollarla bağlı olduğu gibi bir ilçesi hariç il ile ilçe merkezlerinin tamamı duble yollarla bağlıdır. Hastane bakımından çok iyi durumdadır ve ilçelerimizde yeni hastane yapımları devam etmektedir. Derslikle ilgili hiçbir sıkıntımız bulunmamaktadır. Bunun yanında il merkezinde, ilçe ve beldelerimizde yeni okulların yapımı devam etmektedir.             
Antalya’dan başlayıp Konya-Aksaray-Nevşehir ‘den geçip ve Kayseri’ ye ulaşacak olan hızlı tren hattında çalışmalar hızla devam etmektedir. İnşallah bu hat 2023 yılına kadar tamamlanarak hizmete girecek ve böylece Cumhuriyet tarihi boyunca treni hasretle bekleyen Nevşehirli hemşerilerimiz hızlı trene kavuşmuş olacaktır. Yine hem İç Anadolu bölgesi için hem de Nevşehir’imiz için önemli olan Ankara, Niğde otoban bağlantısının yapılmasıyla da çok önemli bir eksik giderilecektir. AK Parti kurulduğundan bu güne kadar vatanı ve milletti için gece gündüz demeden çalışan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere bu yolda emek veren ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 2015 yılı bütçesinin milletimize hayırlı olmasını diler, yüce heyetinizi ve aziz milletimizi saygılarımla selamlarım.