57. Ulusal, 31. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri törenlerinin 2. günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki protokolün Hacıbektaş ilçesine gelmesiyle başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hacıbektaş Belediyesini ziyaret ederek, burada Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok'tan belediye çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Kılıçdaroğlu daha sonra, ilçedeki Kadıncık Ana Türbesi, Bektaş Efendi Türbesini ziyaret edip, Yel Değirmeni Restorasyonu yerinde inceledi.

Akabinde Serçeşme Parkı ve Sosyal Tesislerinin açılışını gerçekleştirdi. Ve burada Hacıbektaş Belediyesi tarafından, katılımcılara bir lokma ikramı yapıldı. Sonrasında ise, Kılıçdaroğlu ve yanındaki heyet Hacı Bektaş Veli'nin Dergahını ziyaret etti.

Günün sonunda ise, heyet Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezinde gerçekleştiren resmi açılış törenine katılım sağladılar. Burada yapılan konuşmalarda, Hacı Bektaş Veli'nin evrensel dostluk ve barış felsefesine atıfta bulunup, bugünümüze ve yarınlarımıza dair güzel dileklerde bulunuldu. Ayrıca Hacı Bektaş Veli dostluk ve barış ödülü Hızır Avusturya adına Zöhre Doğan'a takdim edildi. Gecenin sonunda ise Erdal Erzincan sahne aldı. Böylece etkinliklerin 2. günü noktalanmış oldu. Etkinlik yarın Hırka Dağı doğa yürüyüşle devam edecek...

Haber: Hacı Bektaş Veli Platformu
Fotoğraf: M. Cem Kaya