Hacıbektaş Belediye Başkanı Yoldaş ALTIOK, Alevi Avusturya-Hızır Avusturya tarafından düzenlenen Hacıbektaş Gecesine katılmak üzere Avusturya'ya gitti. 

Hacıbektaş Belediye Başkanı Altıok, FİB Haber. Com'a yaptığı açıklamasında Avusturya ziyaret ve temasları için şu bilgileri verdi;

-Hızır Avusturya ve Hacıbektaş Belediyemiz ile birlikte yapacağımız SERÇEŞME Parkı gecesi öncesi son hazırlıkları yapmak üzere bir araya geldik.
Bu güzel dostların gözlerindeki ışığı gördükçe, Herşeyin çok güzel olacağı umudum daha da arttı.

Herşey Sevmek ve İnanmakla Başlar.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Yoldaş ALTIOK, "Avusturya gezimizin ilk gününde, İnnsbruck Belediye Meclis üyesi Zeliha ASLAN, Hızır Avusturya Başkanı Zöhre DOĞAN, Hazreti Ali Cemevi Başkanı Aydın YAĞIZ ve Kirvem Hakan BERKİL’le birlikte İNNSBRUCK Belediye Başkanı Sayın George WİLLİ’yi ziyaret ettik. Ardından da Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) milletvekili Sayın Selma YILDIRIM’la birlikte TİROL Valisi Sayın Günther PLATTER’i ve Eyalet Parlementosunu ziyaret ettik. Daha sonra Jenbach Ehlibeyt Cemevini ziyaret edip Ali Ekber TOHUMCU canımızın lokmasını paylaştık. Lokmaları hak katında kabul olsun." dedi.

Başkan Altıok;  "CHP Avusturya Birliğinin Viyana’da düzenlemiş olduğu CUMHURİYET Kahvaltısı programına katılıp, yüreği CUMHURİYET ve ATATÜRK sevgisi taşıyan dostlarla bir araya geldik. Bizi Viyana’da misafir eden başta sevgili Başkanım Çağdaş ARSLAN’a ve yönetim kurulu üyelerimize Hacıbektaş Belediyesi ve Hacıbektaş halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Peşi sıra CHP Nürnberg temsilciliği tarafından düzenlenen CUMHURİYET Bayramı etkinliğine kirvem Hakan BERKİL’le birlikte katılarak, CUMHURİYET sevdalısı dostlara HACIBEKTAŞ’tan sevgi ve selamlarımızı ilettik.Yakın ilgisinden dolayı Sayın Başkanım Murat BÜLBÜL ve yönetim kurulu dostlara teşekkürlerimi sunuyorum. Yaşasın CUMHURİYET Yaşasın CUMHURİYET HALK PARTİSİ..." dedi.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Altıok; "Hacıbektaş’ımıza SERÇEŞME Parkı yapılması aşamasında bizlere desteklerini esirgemeyen Avusturya Şah Hatayi Cemevi ‘ni ziyaret ettik.Güzel sohbeti ve ilgisinden dolayı Mithat GÜLER dedeye teşekkür ediyorum.

-Avusturya ziyaretimin son gününde Avusturya Büyükelçimiz Sayın Ümit YARDIM’ın davetlisi olarak, CHP Avusturya Başkanım Sayın Çagdaş ARSLAN ve sevgili eşiyle CUMHURİYET resepsiyonuna katıldık. Güzel bir tesadüftür ki Viyana Konsolosu Sayın Orhan ÖZÇELİK’in hemşehrimiz olduğunu öğrendim. Yakın ilgisinden dolayı Sayın Konsolosumuza şahsım ve Hacıbektaş Belediyesi olarak teşekkürlerimi sunuyorum.

-Avusturya Büyükelçimiz Sayın Ümit YARDIM’ı CHP Avusturya Başkanım Çagdaş ARSLAN ve eşiyle birlikte ziyaret edip, 2021 yılı Türkiye- Avusturya Kültür yılı çerçevesinde HÜNKAR HACIBEKTAŞ VELİ Hazretlerininde tanıtılması konusunda çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik.Yakın ilgisinden dolayı sayın Büyükelçimize çok teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.