Önceki Dönem Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Cumhuriyet Meydanı isminin değiştirilmesinin insanları Atatürk’ten uzaklaşmak için yapıldığını ve saat kulesinin meydandan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Selmanpakoğlu; ”Saat Kulesi Kaldırılmalıdır, O Meydan Cumhuriyet Meydanıdır”

Uzun zamandır süregelen saat kulesi tartışmalarına önceki Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu’da katıldı. Selmanpakoğlu aynı zamanda belediyenin zaman zaman Kent Meydanı zaman zaman Cumhuriyet Meydanı olarak adlandırdığı meydanın isminin Cumhuriyet Meydanı olduğunu dile getirip, şu açıklamayı yaptı;

İşte Selmanpakoğlu’nun o Açıklaması;

ATATÜRK CUMHURİYET HACIBEKTAŞ ve SAAT KULESİ

Hacıbektaş Cumhuriyet Meydanı’nın isminin Kent meydanı olarak değiştirildiği saat kulesi yapıldığı gündemde.Konuyu analiz edelim amaç nedir inceleyelim.
× Atatürk 22 Aralık 1919 da Hacıbektaş’a geldi Alevi liderlerinden Cemalettin Çelebi’nin konağında bir gece kaldı ve Çelebiye kurtuluştan sora cumhuriyeti ilan edeceğini söyledi.
×Ertesi gün türbede Hünkarı ziyaret etti Dedebaba Salih Niyazi baba ve dervişlerle görüşme yaparak onlara zaferden sonra cumhuriyeti kuracağını devrimler yapacağını söyledi bu müjdeler Hacıbektaş için en büyük onurdur.
Kurtuluştan sonra ilçe merkezine Cumhuriyet meydanı denildi böyle anıldı bugünlere gelindi
×Cumhuriyet Meydanı’na zaman içinde Ataturk heykeli yapıldı , Atatürkün konakladığı ev müze oldu,alevi bektaşi kültürünün simgesi yaklaşık 100 yıllık çam ağacı bakım altında korundu,yerden 30 cm yükseltide Akıl Bilim Adaletin simgesi üçlü fıskıyeli su havuzu yapıldı.Su arılığı aydınlanmayı gelişmeyi temsil ediyordu
×meydanın önce cumhuriyet olan ismi kent meydanı olarak dönüştüruldü bir algı yaratıldı
sözü edilen çam ağacı kesildi,fıskıyeli üçler havuzu kaldırıldı yerlerine saat kulesi dikildi.
Saat kulesi Atatürk heykelinin görsellığini olumsuz etkiliyor.
×Saat kulesi kilise ile kralların işbirliği lie teokratik otokratik baskı yönetiminin ortaya getirdiği karanlık çağın simgesidir.Osmanlıda özellikle ll Abdülhamit’in tahta çıkışının 25 nci yılı kutlamaları için İzmir’de 1901 yılinda yapılan kule en ünlüsüdür saatini Alman Kralı ll wilhelm hediye etmiştir denilir wilhelm Bağdat demiryolu projesini kabulettirmeyi iki yıl sonra başarmışt.Ayrıca fermam vererek Abdülhamit İstanbulda 20 ,İzmir’ de 7 kulenin dışında birçok saat külesi yapilmasını sağlayarak saltanat ve halifelik gücünü pekiştirmiştir ortaçağ karanlığının simgesi saat kulesinin hacıbektaş’da Atatürkle bütunleşmiş Cumhuriyrt meydanına,meydanın adı değiştirilerek yapılması nasıl bir anlayışın ürünüdür.Düşündürücüdür.Kaldırilmalıdır.
× Kule sözde dört kapıyı temsil ediyormuş tamamen bilgisiz yanlışı ,dört kapı üst uste değil çıkıldıkça küçülmez tersine içiçedir son kapı hakikat kapısı olup birliğin mükemmelliğin toprak gibi mütevazılığın erdemliliğin kapısıdır
×yaratılan algı Yılda 600000 kişinin ziyaret ettiği kişileri etkiliemek ve Ataturk’den insanları uzaklaştırmak değilse nedir?
×yıllardır bu algıyı yaratmak isteyenlere fırsat vermedik.Verilemez.
SON SÖZ:
×Emperyalistler bölüp parçalar
İşbirlikçiler gülüp saçmalar
×Bilgisiz yanlışda direnir kalır
Aydınlar araştırır durmaz yol alır
Ali Rıza Selmanpakoğlu

Hacıbektaş Belediye Başkanı Altıok’tan Selmanpakoğlu’na Sert Sözler; "Sağda Solda Midenden Konuşmaya, Sosyal Medyada Yalan Yanlış Algı Yaratmaya Çalışma..." 

Önceki dönem Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı Cumhuriyet Meydanı isminin değiştirilmesinin insanları Atatürk’ten uzaklaşmak için yapıldığını ve saat kulesinin meydandan kaldırılması gerektiğini sözlerine Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok’tan cevap geldi.

Altıok sert bir dille yaptığı açıklamada, meydanın isminin değiştirilmediğini, ”Meydanımızın ismi Cumhuriyet Kent Meydanıdır” diye belirtip, ”Sayın Pakoğlu bana Atatürk ve Cumhuriyet’ten vurmaya kalkma şuraya bi #ALTIOK bırakırım altından kalkamazsın.” ifadelerini kullandı.

Halkın Önünde Tartışmaya Davet Ediyorum
Başkan Altıok, Ali Rıza Selmanpakoğlu’nu kendisinin 2 buçuk yıllık Selmanpakoğlu’nun 15 yıllık dönemini halkın önünde tartışmaya davet etti.

”Hele ki Hacı Bektaş Veli Anma Törenlerinde Baba Zulaları çıkartıp #dansöz oynatanların neyin özentisi içerinde olduğunu da Halkımızın takdirine bırakıyorum.” diyen Altıok’un açıklaması şöyle;

İşte Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok’un Açıklamaları
Kamuoyuna zorunlu açıklama.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Halkımızın büyük teveccühüyle Belediye Başkanı seçilerek görevimi yaklaşık 2 buçuk yıldır elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.
Bu süre zarfında gerek Hacıbektaş Belediyemizin Türkiye’de kişi başına düşen borçta 1. Olması (65 milyon 400 bin tl) gerekse yıllardır biriken sorunlarını çözmek adına ekibimizle birlikte gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz.
İlk günden itibaren yapacağımız çalışmaları Kardeş Belediyelerimiz, Hayırseverlerimiz ve Hacıbektaş halkımızla birlikte yapacağımızı söyledik. Bu minvalde Hacıbektaş’ımıza 2 buçuk yıl içerisinde 50 milyon TL ye yakın yatırım yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Bu arada da Belediyemizi ekonomik anlamda yatırım yapabilecek duruma getirmek içinde mali disiplin oluşturmaya çalıştık. Göreve geldiğimizde sadece esnafımıza günü geçmiş 1.500.000 tl ( 1 buçuk milyon ) borcumuz vardı ve bu borcu 250.000 tl ye düşürdük.
Aynı şekilde çalışan personellerimizin en az 3-4 ikramiye alacakları vardı ve biz bu alacakların tamamını ödeyerek borç yükümüzü tamamen çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Çok yakın zamanda da Hacıbektaş Belediyemiz tarihinde ilk defa kendi öz kaynaklarıyla 1.000.000tl (Bir milyon ) TL yi bulacak Yol çalışmalarına başlanılacaktır.
Göreve talip olduğumuz ilk günden itibaren bir hayalimiz vardı. Medeni bütün Şehirlerde olan bir Kent Meydanı inşa etmek. Seçilir seçilmez bu hayalimizi gerçekleştirmek için çalışmalara başladık ve ilk etabını tamamlayarak halkımızın kullanımına açtık. Buna çok inanıyorum ki 2. Etabını tamamladığımız da iç Anadolu bölgesinin en güzel Meydanını tamamlamış olacağız.
Projemizin adını Kent Meydanı olarak tanıttığımız içinde bir kaç defa bu şekilde paylaşım yaptık.
Fakat üzülerek izliyorum ki seçildiğim günden bu yana kaybetmenin hazımsızlığını bu güne kadar atamamış eski Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ve şürekası meydanın ismini değiştirdiğimiz anlamına gelen yalan söylemler paylaşmaya devam etmektedirler.
1- Meydanımızın adını değiştirdiğimiz bir Meclis kararımız yoktur.
2- Meydanımızın ismi Cumhuriyet Kent Meydanıdır.
3- Meydanın Otopark olarak mı bu şekilde mi daha güzel olduğunu Halkımızın takdirine bırakıyorum.
4- Bizleri Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığıyla suçlamak hiç kimsenin haddine değildir.
5- Sayın P..koglu bana Atatürk ve Cumhuriyet’ten vurmaya kalkma şuraya bi #ALTIOK bırakırım altından kalkamazsın.
Diğer bir konuda Saat Kulesi.
Evet insanların bir yapıta bakış açıları farklı farklı olabilir. Bizim beğendiğimizi bir başka kişi beğenmeyebilir.
Fakat bunu Cumhuriyet dönemiyle hesaplaşmak gibi bir algıya dönüştürmeye çalışmak en hafif tabiriyle akıl tutulmasıdır. Kimse bizi Cumhuriyet sevgisiyle sınamaya kalkmasın buna asla izin vermeyeceğimizi buradan hatırlatmak isterim.
Ayrıca 100 yıllık ağaç kestiğimiz kesinlikle yalandır. Kesilen 3 adet ağacın resimleri mevcuttur ve isteyen herkese resimleri yollayabilirim.
Hele ki Hacı Bektaş Veli Anma Törenlerinde Baba Zulaları çıkartıp #dansöz oynatanların neyin özentisi içerinde olduğunu da Halkımızın takdirine bırakıyorum.
Son söz olarak Her Şey Sevmek ve İnanmakla Başlar diyerek çıktığımız bu eşsiz görevi yapmaya ve Halkımıza hizmet etmeye 7 gün 24 saat çalışmaya devam edeceğiz.
Saygılarımla.
Not: Buradan sayın Selmanpakoğlu’na seslenmek istiyorum. Sağda solda midenden konuşmaya, sosyal medyada yalan yanlış alğı yaratmaya çalışma.
Gel tüm Halkımızın katılımıyla Senin 15 yıllık bizim 2 buçuk yıllık dönemimizi masaya yatıralım ve halkımızda hakemlik yapsın.
Ben hesap vermeye hazırım sende hazırmısın? Ben dosyaları hazırlamaya başladım. Eğer istersen senin hazırlaman için Belediyemizden bir oda tahsis edebiliriz.
Arif Yoldaş ALTIOK
Hacıbektaş Belediye Başkanı

Kaynak: haberhacibektas.com