TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız’ın ev sahipliğinde Kapadokya Dedeman Otel’de düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

TOBB seçimlerinin Türkiye’de mahalli idareler seçimlerinden sonra en fazla oyun kullanıldığı seçimler olduğunu belirterek, yeniden kendisini başkanlığa seçen iş dünyasına teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, iftarın ardından Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ile Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız’ı makamlarında ziyaret etti. TOBB Başkanı burada Oda ve Borsa’nın meclis üyeleriyle de sohbet etme imkanı buldu.​

 

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Hisarcıklıoğlu seçimlerde kendisine destek veren Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Nevşehir Ticaret Borsası yöneticilerine ve üyelerine teşekkür etti. Nevşehir’in her zaman kendisinde ayrı bir yeri olduğunu ve 2001 yılından beri sürekli kendisine destek verdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Nevşehir benim için çok önemli. Bu güzel Anadolu kentimiz ilk başkanlığa seçildiğim yıldan beri beni yalnız bırakmadı. Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız Arif Parmaksız da bizim yönetimimizde yer aldı. Bu seçimlerde kendi isteği ile yönetime girmedi. Onun gerçekten çok önemli bir görevi var ve TOBB Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı. Başında bulunduğu şirket bu yıl ciddi bir yatırım yapacak ve kendisi tüm enerjisini buraya harcamak istedi. Bizde onu anlayışla karşıladık” dedi.


TOBB seçimlerini de değerlendiren Hisarcıklıoğlu, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin en demokratik kurumlarından birinin seçimini yaptıklarını ve seçimlerde 500 bini aşkın üyenin oy kullandığını ifade etti. Türkiye’de mahalli idarelerden sonra en fazla oy kullanılan seçiminin kendilerinin ki olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Oldukça da zor bir seçim. Çünkü 4 yıl boyunca rekabet halinde olduğunuz arkadaşınızdan onu temsil etmek için oy istiyorsunuz. Umarım seçimlerimiz Türk iş dünyası için hayırlı olur” diye konuştu.


İftar programına Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra Nevşehir Valisi Mehmet Yüksel, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, oda ve borsa yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin idarecileri ve iş dünyasından yaklaşık bin kişi katıldı.