İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, devletin ve varlık fonunun gırtlağına kadar borca battığına dikkat çekerken, millete verecek kaynak bulamayan hükümetin 5'li çeteye geçen beş yıllık süre içerisinde 61 Milyar TL kur farkı ödediğine vurgu yaptı.  

Başkan Ay, "Bu hükümetin artık bir başarı hikayesi yaratma şansı kalmamıştır. Geçtiğimiz hafta kabul edilen 2021 yılı bütçesi işsiz gençlerimize, virüs nedeniyle ekonomik olarak bunalan esnafımıza, artık tarımsal faaliyeti duran köylümüze, geçim sıkıntısı içerisinde boğuşan emeklimize hiçbir şey vermezken, asgari ücretli 20 Milyon çalışandan 220 Milyar lira vergi alınması öngörülmektedir.

Millete verecek kaynak bulamayan iktidar 5'li çete olarak bilinenlere 5 yılda 61 Milyar lira kur farkı ödemiştir. 2021 bütçesinde ise 31 Milyar TL para ayrılmıştır. Dış borçlarımızın yine faizini yine borç olarak ödüyoruz. Devletimiz ve varlık fonu gırtlağına kadar borçlanmıştır. 2017 de merkez bankasındaki rezerv tüketilmiş, eksi 47 Milyar liralık bakiyeye ulaşılmıştır" ifadelerinde bulundu.