İlimiz Nevşehir'le birlikte Niğde , Aksaray, Kırşehir ve Kayseri'de seçmenler 1 Kasım seçimlerinde sandığa giderek tercihlerini İstikrardan ve AK Parti'den yana kullandılar...

Nevşehir'de İSTİKRAR Kazandı...

26. Dönem Milletvekili Seçimi tamamlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre Nevşehir´de 697 sandıkta 180 bin 460 seçmen oy kullandı. Kullanılan oyların 178 bin 986´sı geçerli sayıldı. Seçime katılım oranı yüzde 88.37 olarak gerçekleşti.

Geçerli oyların 111 bin 229´unu AK Parti, 32 bin 480´ini MHP, 27 bin 7´sini ise CHP aldı. AK Parti´nin aldığı oy oranı yüzde 62.14, MHP´nin oy oranı yüzde 18.15, CHP´nin oy oranı ise yüzde 15.09 olarak gerçekleşti.


KAYSERİ'DE
 AK PARTİ DEDİ.. 

1 Kasım kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti Kayseri'de oyların büyük çoğunluğunu aldı...MHP oylarında düşüş yaşarken, CHP ise oylarını korudu.

Kayseri'de sandıkların tamamı açıldı. AKP yüzde 65.52, MHP yüzde 18.41, CHP yüzde 12.25 oy aldı. Bu sonuçlara göre AKP 7 Haziran seçimlerine göre oyunu yüzde 13 artırırkek, MHP ise oylarını yüzde 9 düşürdü.

Öte taraftan 7 Haziran seçimlerinde MHP'den meclise giren Hasan Ali Kilci ve Süleyman Korkmaz'da bu sonuçlara göre hayal kırıklığı yaşadı. CHP'nin İbrahim Bahçecioğlu hamleside tutmadı.

Kayseri'nin Milletvekili Listesi:

AK Parti

Mehmet Özhaseki
Taner Yıldız
Mustafa Elitaş
İsmail Tamer
Hülya Nergis
İsmail Emrah Karayel
Sami Dedeoğlu

Milliyetçi Hareket Partisi

Yusuf Halaçoğlu

Cumhuriyet Halk Partisi

Çetin Arık

KIRŞEHİR FİRE VERMEDİ 2-0

1 Kasım Genel Seçimlerinden Ak Parti Türkiye Genelinde %48 ‘ lik bir başarı elde ederken , en önemli başarılardan birisini Kırşehir’de gösterdi. AK Parti 1 Kasım seçimlerinde 2-0 yaparak Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan 'ı Ankara'ya Meclise gönderdiler.

Aksaray'da İstikrar Dedi : 3-0 AK Parti

Aksaray’da milletvekilliği seçim sonuçlarına göre Milliyetçi Hareket Partisine vermiş olduğu bir milletvekilini yeniden alarak 3-0 dedi.
Aksaraylı seçmen bu seçimlerde kararını değiştirerek yeniden 3 milletvekilini Ak Partiye verdi. Bu sonuçlara göre Aksaray’ı Türkiye Büyük Millet Meclisinde İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti temsil edecek. 

NİĞDE'DE 2 AK PARTİ 1 CHP
Niğde MHP'de hayal kırıklığı, CHP'de sevinç : Ömer Fethi Gürer seçildi.

1. Alpaslan Kavaklıoğlu AK Parti
2. Erdoğan ÖZEGEN  AK Parti
3. Ömer Fethi GÜRER CHP