Türkiye'nin en genç il başkanı AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Kapadokya FM canlı yayınında gündemde öne çıkan başlıkları değerlendirdi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Gazeteci Atilla Ali Çamur'un hazırlayıp sunduğu Kapadokya FM - Haber Panorama programının canlı yayın konuğu olduk. Ülkemize, Nevşehirimize ve Gündeme dair konularımızın paylaşıldığı programımızda bizi dinleyen tüm hemşerilerimize ve Kapadokya FM ailesine teşekkür ederim..." dedi.

İl Başkanı Yanar, 24 Haziran´da Yapılacak Erken Seçimi Şu Cümlelerle Değerlendirdi...

19 Nisan itibariyle başlayan süreçte gerek ülkemizi gerekse de tüm İslam Coğrafyasının kaderini en derinden etkileyecek bir seçim maratonuna girmiş bulunuyoruz. Önümüzde 53 günlük bir süreç var. Bu süreç içinde her bir oy´un çok ama çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti için bugüne kadar hiçbir şey üretmeyen muhalefet kendinden beklendiği üzere bu kalan 53 günlük süreçte yalanlarına, iftiralarına devam edecektir.

Bizlerin bu tür oyunlara fırsat vermeden birlik ve beraberlik içerisinde seçim sürecini başarı ile tamamlayacağına olan inancım tamdır. Memleketimizde işlerin durmaması, seçim konusunun ülke gündeminden biran önce düşmesi açısından, 24 Haziran güzel bir tarihtir. Suriye sınırında sürdürdüğümüz operasyonlar, yine Suriye ve Irak´ta yaşanan hızlı gelişmeler, makro-ekonomideki dengeler ve büyük yatırımların etkilenmemesi için 24 Haziran´da seçim kararı alındı. 16 yılda girdiği 12 seçimden alnının akıyla çıkan partimiz, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız SAYIN Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 24 Haziran seçimlerine de, ilk günkü heyecan ve yeniden diriliş ruhuyla hazırdır.

Bizler şimdi AK Parti ailesi olarak hep bir ağızdan diyoruz ki;

Haydi düşün yollara,

Kalkın ayağa, yüreklere dokunmak için merhaba demeye

Sözde, kararda milletindir.

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde onun hak davasında yanında dimdik durarak milletimize kurulan tuzakları 24 Haziranda sandıkta bozacağız.

Teşkilat olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren her gün seçim olacakmış gibi hazırlıklarımıza devam ettik. İnşallah halkımızın bundan önceki seçimlerde bize verdiği destek ve cumhurbaşkanımıza olan teveccühleriyle daha iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Partimizin il ilçe kadın ve gençlik kolları ile mahalle ve köy başkanlarımızdan sandık temsilcilerimize, en üstten en alt kademelerimize kadar bu kutlu davanın neferi olarak tek vücut halinde “Halka Hizmet, Hakka Hizmet” düsturuyla çalışacağız.

Yapılacak olan seçimler sonucunda kazanan Ülkemiz, Milletimiz ve İslam Coğrafyası olacaktır.

Sözlerime burada son verirken, 24 Haziran´da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinin,  şehrimiz, ülkemiz ve gönül coğrafyamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum dedi.

Her Zaman Seçimlere Hazırız...!

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, başvuruların son gününde şuan itibariyle illerinde aday adayı başvurusunun 38'e ulaştığını ifade ederek adaylık sürecini değerlendirdi.  Yanar, "AK Parti'de milletvekilliği için aday adaylığı süreci 24 Nisan Salı günü başlamasının ardından başvuru sayısı 38'e ulaştı. Bu süre uzatılarak bugün sona erecektir. Başvurunun genel merkez ve diğer illerden de yapılabildiği için bu sayının artması muhtemeldir" dedi.

Adaylık süreciyle ilgili de bilgi veren Yanar "Bilindiği gibi partimizde aday belirlemek için bir çok kriter bulunmaktadır. Bu kriterlerden birisi de parti içi temayül yoklamasıdır. Aday adaylarımız için cumartesi günü temayül yoklaması yapılacaktır. Yapılacak temayül yoklaması için hazırlıklarımız tamamlanmış aday adaylarımız teşkilat ziyaretlerine devam etmektedir. Bundan sonra ise kamuoyu yoklaması yapılacak ve daha sonra ise Genel Başkanımızın öncülüğünde kurulacak komisyon tarafından nihai karar verilerek aday listeleri belirlenecektir" diye konuştu.

Seçimle ilgili hedeflerini de anlatan İl Başkanı Yanar "Biz AK Parti teşkilatları olarak seçimlere her zaman hazırdır. Her an seçim olacakmış gibi çalışmalarımızı yapmaktaydık. Sadece bu süreçte biraz tempomuzu artıracağız. İlk hedefimiz öncelikle Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızı bu değişen sistemde ülkemizin başında başkan olarak görmektir. Daha sonra ise en yüksek oy oranı ile Nevşehir'i temsil için üç dava arkadaşımızı Ankara'ya TBMM'ye göndermektir" ifadelerini kullandı.