NEVŞEHİR(MHA) Yaklaşan genel seçimler öncesinde Milliyetçi Hareket Partisinde iki isim Milletvekilliği sıralamasında ilk sıra için öne çıkıyor. Her iki isimde bir kez daha şanslarını denemek için adeta boy göstermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan ilçe kongrelerinde gerek Mehmet Varol’u, gerekse geçtiğimiz 2011 seçimlerinin ilk sıra adayı Sahir Solmaz’ı bir arada görmek mümkündü. Her iki adaya da sorsanız sonuçta bu demokratik bir yarış, genel merkez kime görev verirse muhtemelen çıkacak diğer aday adayları bunu kabullenecek.

Bu arada parti kulislerinde seçimler öncesinde oluşturulmaya gayret edilen bir algıya göre; en son Nevşehir Belediye Başkanlığı adaylığında Milliyetçi Hareket Partisinin özellikle il merkezinde alıp alabileceği en yüksek oyu alan Mehmet Varol’a son bir şans tanınmalı. Zira gerek 2 dönemlik milletvekilliği adaylığı süresinde, gerek il başkanlığı ve son olarak Nevşehir Belediye Başkanlığı sürecinde halk Varol’un seçilmesine daha yakın bakıyor. Eğer Solmaz yeniden aday gösterilirse hem kendisinin yerleşik olarak Nevşehir’de bulunmayıp halk tarafından yeterince tanınmasının da etkisiyle Varol’a oranla partiye daha az oy kazandırır.

İşte bu algıya göre Mehmet Varol mu, yoksa Sahir Solmaz mı aday gösterilir bilinmez ama bir yandan da Merkez Yürütme Kurulu Üyesi olması nedeniyle Solmaz’ın genel merkez ile diyaloğunun haliyle daha iyi olduğu, eğer son sözün genel merkez tarafından söylenmesi durumunda Varol’a oranla bir adım önde olduğu de konuşuluyor.