NEVŞEHİR(MHA) AK Parti ile CHP arasında koalisyon görüşmelerinden sonuç alınamaması, Milliyetçi Hareket Partisinin de AK Parti ile bir koalisyon olasılığının düşük olmasıyla birlikte erken seçim için hareketlilik Nevşehir’de de başladı.

AK Partinin bir rekor kırararak 55 Milletvekili aday adayına ulaştığı 7 Haziran 2015 Milletvekilliği seçimlerinden bu yana siyasi gelişmeleri büyük bir dikkatle takip eden AK Partili Nevşehir Milletvekili aday adaylarından bir çoğu daha şimdiden erken seçim için düğmeye bastı.

Alınan bilgilere göre; olası bir erken seçime 7 Haziran seçimlerinden daha hazır bir şekilde girme telaşına koyulan AK Partili Nevşehir Milletvekili aday adaylarından bir çoğu yeniden aday adayı olmanın hesapları içerisinde. Öyle ki, 7 Haziran seçimleri öncesinde yapamadıkları hazırlıkları bu kez yaparak erken seçim öncesinde ellerini kuvvetlendirmek istiyor.

Milliyetçi Hareket Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisinde henüz bir bir hareketliliğe neden olmayan erken seçim olasılığının muhtemelen önümüzdeki haftadan itibaren tablonun biraz daha netleşmesi durumunda bu iki parti de de hareketliliği de beraberinde getirmesi bekleniyor.

7 Haziran seçimlerinden olduğu gibi bir erken seçimden bile bi haber diğer siyasi partilerin ise hareketsizliği dikkat çekiyor. Seçimin ardından bir çoğu kafalarını kuma gömen, zaten Nevşehir’den milletvekili çıkarabilme umutları da olmayan siyasi partilerin muhtemelen sırf aday çıkarmış olalım diye olası bir erken seçimde ortaya cıkabilecekleri gözleniyor.