Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte siyasi partilerden aday adayı olacak isimler de boy göstermeye başladı. Nevşehir'de Yerel yönetime en yakın parti olarak görülen ve iddialı olan AK partide adaylık için başvurular ardı ardına gelmeye devam ediyor.

Edindiğimiz bilgilere göre 16 Kasım Cuma günü iddialı bir ismin daha aday adaylığı için başvuruda bulunacağı ileri sürülüyor. Bu ismin, iddialı olmasına gerekçe olarakta "Bayan" faktörü olması gösterildiği ifade ediliyor.

Nevşehir Belediye Başkanlığına Sürpriz Kadın Aday Adayı kim ? 

İşte o isim: "Ülkü Aslan"

Evet, AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Aday adayı Ülkü Aslan'ın yarın AK Parti İl Binasına giderek resmi başvuruda bulunacağı belirtildi.

Ülkü Aslan Kimdir?

1981 Nevşehir doğumluyum. Üniversite mezunuyum. Şuan tarım alanında dünya devi bir firmada ziraat mühendisi olarak görev yapmaktayım. Nevşehir belediye başkanlığına aday adaylığım, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayanların bu ülkenin her mevkisinde söz sahibi olması gerektiği, Türkiye’de hali hazırda 1’i Büyükşehir olmak üzere 8 kadın belediye başkanı olduğu ve bu rakamı yerel seçimlerde artırmayı planladığını söylemesi, bunun akabinde yakın tarihte yerel seçimlerle ilgili “halkta karşılığı olacak, her kesimin oyunu alabilecek, gönül adayı istiyoruz” cümlelerinden feyz alarak adaylık başvurusu yapmayı planladım.

Yarın inşallah resmi başvurumu tamamlayacağım. Nevşehir, Dünya turizminde önemli bir yeri olan Kapadokya’yı bünyesinde barındıran bir şehirdir. Bu nedenle tüm Dünya’nın dikkatini cezbedecek, şehrimize yakışacak vizyon sahibi kültürlü çağdaş bir Türk kadının Nevşehir Belediye başkanı olması, Nevşehir’in hem iç hem dış çevrelerde imajını ciddi anlamda değiştirecektir.

Kadın nüfusunun erkek nüfusundan fazla olduğu bir şehirde, kadınlara siyaset meydanında yer verilmemesi kabul edilebilir bir durum değildir. Yıllardır erkek belediye başkanı bu şehre uygun görüldüğü için, biz kadınlar belediyenin yerini dahi unutur olduk. Doğup büyüdüğüm memleketim olan Nevşehir’de bu vazifeye gönülden talibim ve Nevşehir’in hak ettiği yerlere gelmesi için üzerimize düşen her türlü vazifeye yapmaya hazırım.