İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Tuncay Karataş, Partinin genel başkanı Meral Akşener hakkında FETÖ soruşturması yürütüldüğünün ortaya çıkması üzerine açıklamalarda bulundu.

Akşener’in Türkiye’nin umudu olduğunu, bu umudu kimseye örselettirmeyeceklerini kaydeden İYİ Parti İl Başkanı Karataş, “Asılsız iddialarla dayanaksız bir şekilde ve tümüyle siyasi sebeplerle açılan soruşturma dosyasında, o tarihten bu yana herhangi bir somut delil bulunmadığı gibi, Sayın Meral Akşener’in de ifadesine başvurma ihtiyacı duyulmamıştır.

İYİ Parti hızlı bir yükselişe geçmiş bulunmaktadır. Bu yükselişin sonucunda 31 Mart’ta birçok Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile İl Belediye Başkanlığı milletimizin takdir ve güveni ile Millet İttifakının adaylarına emanet edilmiştir. Malumunuz olduğu üzere; gerek FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması gerekse Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e atılan FETÖ iftirasının ortaya çıkartılması amacıyla bizzat İYİ Parti TBMM Grubu tarafından araştırma önergesi verilmiş; ancak bu önerge iktidar partisi ve MHP oylarıyla reddedilmiştir. Meral Akşener Türkiye’nin umududur. Bu umudu kimseye örseletmeyiz. Herkes haddini de hakkını da bilmelidir. Bilmeyenlere bildirmek İse İYİ’lerin görevidir” dedi.