TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçe görüşmelerinde söz alan  CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan; "TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2022 yılı bütçesi görüşülürken, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a Kapadokya turizmininin ve ilimizin sorunlarını dile getirdik ve çözüm önerilerimizi paylaştık..." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2020 kesin hesabı ve 2022 bütçe görüşmelerinde CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan söz aldı. Sarıaslan, şöyle konuştu:

Kapadokya Alan Başkanlığı Beklentileri Karşılayamadı!

Milletvekili Sarıaslan yaptığı konuşmasında; "Büyük beklentilerle kurulan Kapadokya Alan Başkanlığı 2020 ve 2021 bütçelerinde yeterli payı alamadığı için bugüne kadar beklentileri karşılayamadı.

En büyük sebebi ise kısıtlı bütçesidir. Çanakkale Alan Başkanlığı ile Kapadokya Alan Başkanlığı bütçeleri arasında uçurum bulunmaktadır. Bu bütçe ile Kapadokya alan başkanlığının kendisinden beklenen hizmeti yapabilmesi mümkün değildir. En azından 2020 büteçsinin Çanakkale Alan Başkanlığı Bütçesi ile eş durumda olması gerekir.

"Kapadokya Alan Başkanlığı'nın bütçesi yeterli değil"

Konusunda uzman yetersizliği ve yeteri kadar çalışanı olmaması nedeniyle bölge tipolojisinin tam analiz edilememesi yapılar için garip kararlar üretilemesine neden olmaktadır.

Kapadokya Havalimanını fiziki durumu çok kötü durumdadır. Terminal binasının yenilenmesinin yapılmaması hem Türkiye hem bölge imajı adına olumsuzdur.

Ayrıca, Hacıbektaş ilçesinde yıldızlı bir otelimiz bulunmamaktadır. Bu durum ilçeyi ziyaret edenler için bir sıkıntı oluşturmaktadır.

Kapadokya Alan Başkanlığı sınırları içerisinde bulunan turizm işletmelerinin ve yerel esnafın sorunlarının tespiti ve bu sorunların çözümü için, turizm sektörünü ve yerel esnafı ayakta tutmak ve gerekli tedbirlerin alınması için meclise sunduğumuz partimizin grup önerisi olan ''Araştırma Önergemiz'' AKP ve MHP oylarıyla reddedildi." dedi.

Görüşmelerin ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, bağlı ve ilişkili kuruluşlarının 2022 yılı bütçesi kabul edildi.