Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir İl Başkanlığı son dönemlerde Avanos ve Hacıbektaş ilçelerinde yaşanan çevre sorunlarına birebir müdahil olarak önemli bir başarıya imza attı.  

Avanos Altıpar ve Hacıbektaş Karaburç köyünde yaşanan cevre sorunlarına müdahil olarak çevre katliamına engel olduklarını belirten İl Başkanı Kamil Gülmez, "Cumhuriyet Halk Partisi İl yönetimi Avanos ilçesine bağlı Altıpanır köyünde bulunan İsmail Sivrisi mevkiinde oradaki muhtarlarla işbirliği yaparak oradaki taş ocağı firmasını taş ocağı açma fikrinden vaz geçiritti.

Yine Avanos ilçemizin Özkonak beldesinde Kanada'lı bir firma altın arama çalışmalarına başlamış, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı ve Avanos ilçe başkanlığımız bu konuyu ilk kez yerel ve ulusal basına taşımıştır.

Bu konuda CHP Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ali Öztunç'un da bahse konu yerdeki açıklamaları da konunun ulusal basında yer almasında öncelikli olarak yararlı olmuştur. 

En son Hacıbektaş ilçemizin Karaburç köyünde bir firma tarafından taş ocağı açılmak istenmiş ve taş ocağı işletilmeye başlanmıştı. Bu konuyu da Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlığı Karaburç köylülerinin taleplerini ulusal ve yerel medyaya taşımıştır.

Orada yapılan protesto mitingine merkez ilçze başkanımızla beraber bizzat destek verdik. Karaburç köylülerimizin Kayseri Bölge İdare Mahkemesinde açtığı davaya bizzat müdahil olduk.

Bizzat yanlarında olduk. Köylülerimizin bu haklı mücadelesinde mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi ve ÇED raporunu kabul etmedi. Bu konuda Karaburç köylülerimizi kutluyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımızın yararına işlerde hep yanlarınnda olduk. Olmaya da devam edeceğiz" dedi.