NEVŞEHİR(MHA) Ak Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, yerel seçimlerle birlikte kapanacak olan belediyelerin yerine oluşturulacak sistemle söz konusu yerleşim alanlarına hizmetin daha iyi şartlarda götürüleceğini belirtti.

Nevşehir’de 44 Belediyeden 21’inin nüfusunun 2 binin altında kalması nedeniyle kapanacak olmasının bu yerleşim merkezlerinde bulunan Vatandaşları asla karamsarlığa sürüklememesi gerektiğine dikkat çeken Ak Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinin turizm yöresi olması nedeniyle bu uygulamanın dışında kalmak amacıyla yasal yollara başvuruda bulunduğunu ve bu yasal sürecin ardından Mustafapaşa belediyesinin kapanıp kapanmayacağının da belirleneceğini söyledi.

Mustafapaşa belediyesi gibi bazı belediyelerin de tüzel kişiliklerini kaybetmemek adına mahkemeye başvuruda bulunduklarını da hatırlatan Ak Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, “Nevşehir’imizde nüfusları 2 binin altında kalan ve yerel seçimle birlikte kapanacak olan belediyelerimizden bazıları bu süreci durdurmak adına yasal yollara başvurduklarını biliyoruz. Ama henüz karar açıklanmış değil. Mustafapaşa belediyemizin turizm öncelikli bir yerleşim alanı olması nedeniyle açtığı dava da henüz sonuçlanmadı. Bizim burada özellikle bu belediyelerimiz kapandıktan sonraki süreci iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Kapanacak olan belediyelere il özel idaresinin birer istasyon kurarak hizmet götürmesi ele alınıyor. Ancak kapanacak olan belediyelerimizin bulunduğu yerleşim alanlarında ikamet eden vatandaşlarımız kesinlikle hizmet alamayız endişesi taşımasınlar. Kimsenin endişesi olmasın hizmetler daha iyi bir şekilde Vatandaşlarımıza ulaştırılacak” şeklinde konuştu.