FİB Haber. Com Genel Yayın yönetmeni Gazeteci Fikret Çapacı’nın hazırlayıp sunduğu "Nevşehir'e Dair Herşey" adlı programın canlı yayın konuğu olan Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, “Seçimlerde aday olacak mısınız?” sorusunu yanıtlarken sürdürülen projeler ile yeni projelerin devamı için bir döneme daha ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Başlattığımız hizmetlerin devamı için bir dönem daha aday olmayı düşünüyorum. Çünkü Nevşehirlilerin yararı için bu projelerin tamamlanması gerekiyor” diye konuştu.

Başkan Savran, aday olacağını açıkladı

Başkan Savran; "Önümüzdeki süreçte Nevşehir halkının hak ettiği noktaya gelebilmesi için partim ve halkımızda teveccüh gösterirse tekrar adayım” dedi.

Başkan Savran, “Daha Nevşehir'de yapacak çok sayıda proje var, başlangıçta sadece eksik olanları tamamladık, tamamlamaya devam ediyoruz bunları fonksiyonel hale getirdik, işleyiş kazandırdık. Şu anda elimizde çok sayıda hazırlanmış projeler var, altyapısından, çevre yoluna, yerinde dönüşümden altarnatif yol projesine, kentsel dönüşümden kasaplar çarşısı projesi, yaşlılar merkezi, millet bahçesine bunlardan bazıları. Halkımız teveccüh gösterir kısmet olursa bir dönem daha görev yaparak bunları tamamlamayı istiyorum.” diye konuştu.

Savran: "Milletvekilliği konusunda kesinlikle bir düşüncem yok."

Genel seçimlere 1,5 yıl ve yerel seçimlere ise 2 yıl var. Bir insanın siyaset yapması, siyaseten belirli bir yerleri amaçlaması, bu uğurda çalışması kesinlikle abes değil. Mesela ben bir dönem sonraki seçimlerde Belediye Başkanlığına aday olup kazanmak istiyorum. Bu şehre 5 yıl daha hizmet etmek istiyorum ve bu uğurda da çalışıyorum. Ama bu çalışmaların bazı ölçüleri ve kriterleri var. Adaletten ve ahlaktan ayrılmamamız lazım, yalan söylememek lazım, halkı kandırmamamız lazım,  yapmadığımızı yapmış gibi göstermemiz lazım, yapamayacağımız işin sözünü vermememiz lazım, özür dilemesini bilmek lazım. Yapmak istiyorduk şartlar öyle gelişmedi yapamadık diyerek kabul edermisiniz bilmem ama özür dilemesini bilmek kusura bakmayın şu şu sebeplerden dolayı yapamadık deyip helallik istemek lazım....

Makamı bir amaç değil araç olarak kullanmak lazım. Belediye Başkanlığı koltuğu benim aracım, amacım değil. Neyin aracı halkıma hemşehrime hizmet etmenin aracı. Amaç o olursa işler karışır. O amaç uğuruna heryolu mübah görmek, yalanı, iftirayı, yapmadığını yapmış gibi göstermeyi mübah doğurur ki, Allah saklasın." dedi.

Milletvekilliğini soruyorlar bana. Milletvekili olmayı düşünüyormusunuz diye... Ben kesin olarak söylüyorum ona hayır diyorum. Ben kişisel bir kaygı için bu makama gelmedim. Bu makamı basamak olarak kullanayım gibi bir düşüncem de yok. Ama Allah nasip ederse 2024 de yapılacak olan yerel seçimlerde Belediye Başkanlığına aday adayıyım. Bu şehrin hizmeti kesintiye uğramasın istiyorum." dedi.

İşte Belediye Başkanı Mehmet Savran'ın o açıklaması;