İYİ Parti Uçhisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Türke'nin Tandırevi Restaurant´ta verdiği yemeğe gencinden yaşlısına çok sayıda Uçhisarlı kadın katıldı.

Başkan adayı Türke'nin ailesinin yanı sıra İYİ Parti kadın kolları ve Uçhisar'dan yaklaşık 350 kadının katıldığı yemekte kısa bir konuşma yapan İYİ Parti Uçhisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Türke, "Öncelikle katılımlarınızdan ve yoğun ilginizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Uçhisarın değerli Kadınları; sevgili ablalarım, kız kardeşlerim, annelerim seçim çalışmaları kapsamında hepinizin fikirlerini alıp ziyaret etmeye çalışsamda kısa süre içerisinde herkes ile iletişim kuramadım. Bu sebeple değerli görüşlerinizi almak, isteklerinizi dinlemek ve hep birlikte sohbet etmek adına bu buluşmayı organize etmiş bulunuyorum" dedi.

 “Türk toplumunda kadının yeri farklıdır” diyen Başkan Adayı Türke “Onlar her zaman baş tacımızdır.  Her zaman onların yanındayız” şeklinde konuştu. 

Türke: “Gördüğümüz bu büyük ilgi bizi adım adım Uçhisar Belediyesine götürüyor” dedi.

Başkan adayı Türke, kadınların siyasette ihmal edildiğini, yok sayıldığını belirterek, aday gösterilmesi ve seçilmesi durumunda kadınların hem fikir bazında hemde yönetiminde daha çok yer alacağını ifade etti.

Türke konuşmasında; "Çok değerli hanımefendiler, cefakar, vefakar, her türlü sıkıntının altında sabırla mücadele eden, her başarılı çalışmanın arkasında olan siz değerli Uçhisarlı hanımefendiler, sizler gerçekten her şeyin en iyisine layıksınız. Sizlerin oyları ve destekleri ile Uçhisar Beldesinde yapılması gereken her ne varsa, sizlere değer noktasında her türlü hizmete varız. Şunu biliyoruz ki ‘sizin en hayırlınız, eşlerine iyi davrananızdır’ diyor Peygamber Efendimiz. Sizler gerçekten çok nadide bir varlıksınız. Bu noktada annesiniz, eşsiniz, evlatsınız, kardeşsiniz. Kısacası insanlar için doğumundan ölümüne kadar her türlü hizmetin içinde olansınız. Bizim için çok değerlisiniz. Buraya karşınıza Uçhisar'ımıza ve sizlere hizmet etmek için Belediye Başkan adayı olarak çıktım. Bu kasabanın suyunu içip ekmeğini yiyen bir evladı olarak sizi en iyi anlayanlardan birisi benim. Sıkıntılarınızı da çözüm yollarınıda biliyorum. Sizin derdiniz bizim derdimizdir. Onun için size verilecek her türlü hizmet, ananızın ak sütü gibi helal olsun. İnşallah 31 Mart akşamı Uçhisar'da en yüksek oyu almaya çalışma noktasında sandıkları patlatmaya var mısınız? Allah’ın izniyle seçimi kazandığımız gün, siz isteyeceksiniz biz yerine getireceğiz” dedi.

“1 Nisan sabahı Uçhisar´ı İYİ´ler yönetecek” diyen Mehmet Türke “Uçhisar'ımıza ismine yakışır kadrolarla, projelerimizle geliyoruz. Vatandaşlarımız her şeyin farkında. Herkes kimin ne olduğunu biliyor. Gördüğümüz ilgi bizi adım adım Uçhisar Belediyesine götürüyor açıklamasında” bulundu.

Bu güne kadar hiçbir siyasi partinin kadınları böyle bir davette ağırlamadığını belirten Uçhisarlı kadınlar ise Belediye Başkan Adayı Mehmet Türke'ye bu ince davranışından dolayı teşekkür ettiler.