AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Yücel Menekşe başkanlık sistemi ve Nevşehir'in vizyon projeleri hakkında konuştu.

Nevşehir AK Parti Milletvekili Aday Adayı Yücel Menekşe son dönemde Türkiye gündeminden düşmeyen başkanlık sistemi ve Nevşehir'in 2023 vizyon projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.


HALKIN TEVECCÜHÜ BİZİ MEMNUN ETTİ...

Menekşe, 7 Haziran Genel Seçim sürecinde Aday adaylık başvurusunu yaptığı günden itibaren Nevşehir, halkın kendisine göstermiş olduğu teveccüh ve sıcak yaklaşımın sorumluluklarını daha da artırdığını ifade ederek şöyle konuştu: “İnşallah bundan sonraki süreçte de vatandaşlarımızın tercihleri içerisinde olmayı arzu ediyoruz. Genel merkezimin bu konuda vereceği karar en önemli karar olacaktır. Biz Nevşehir halkına ve Türkiye’ye hizmet etmenin peşindeyiz.”

BAŞKANLIK SİSTEMİ VE YENİ ANAYASA ŞART

Türkiye’nin bu seçimde çok önemli bir süreçten geçtiğini kaydeden Menekşe, başkanlık sistemi ve yeni anayasa ile birlikte Türkiye’nin her alanda yakaladığı atılım hamlesinin daha da ivme kazanacağını ifade ederek, “Türkiye için iki önemli husus var, bunun bir tanesi yeni anayasa diğeri ise başkanlık sistemidir. Yeni anayasa Türkiye için olmazsa olmazdır. Çünkü mevcut anayasa Türkiye için dar gelmeye başladı. Yeni anayasa ile eşdeğer olarak Türkiye’nin başkanlık sistemine geçmesi gerekmektedir. Türkiye’deki vesayet kurumlarının daha rantabıl, daha hızlı hareket edebilmesi için başkanlık sistemine geçilmesi gerekmektedir. Türkiye bölgesel bir güçtür ve dünyada da söz sahibi ülke haline gelmiştir. Bunun etkin ve kalıcı hale gelmesi, aynı zamanda süratli kararların alınabilmesi için mutlaka başkanlık sistemine geçilmesi gerekmektedir. Başkanlık sisteminin nasıl olacağı konusunda elbette ki konunun uzmanları gerekli tartışmaları yapacaklardır. Türk halkının kültürüne, siyasi anlayışına ve tarihine uygun bir başkanlık modelinin ortaya çıkması için AK Parti olarak üzerimize düşeni yapacağız.” şeklinde konuştu.

KARDEŞ KANI DURMALI

Ak Parti Nevşehir Milletvekili aday adayı Yücel Menekşe, çözüm sürecinin yaklaşık 35 yıldan bu yana akan kardeş kanının durması için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Yücel Menekşe, özellikle 2011 yılından sonra başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ve ekiplerinin, titiz çalışmaları sonucunda, bürokratlar, akademisyenler, sivil toplum örgütleri ile halkın farklı kesimlerinden insanların görüşleri alınarak ortak akıl noktasında hareket ederek bu süreci iyi bir şekilde yönettiklerini kaydetti.

 

Türkiye’nin önemli enerji hatları ve havzası üzerinde bulunduğunu, bu durumunun Sultan 2. Abdülhamit’ten bu yana bilindiğini ve bu coğrafyanın sürekli kargaşa içine sokulmak istendiğini ifade eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Yücel Menekşe, 1. Dünya Savaşı sürecinde de birilerinin enerji yataklarını ele geçirmek için bu coğrafyada kardeşi kardeşe kırdırttığının bilindiğini söyledi.

 

Tarihten ders almak gerektiğini belirten AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Yücel Menekşe, AK Parti Hükümetinin ‘tarih şuuruyla’ kardeşlik bağını güçlendirmek için kardeş kanını durdurmaya çalıştıklarını söyledi.


NEVŞEHİR'İN 2023 VİZYONUNA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Nevşehir'in 2023 vizyonu çerçevesinde hak ettiği yatırımları her alanda alabilmesi için bu yatırımların takipçisi olacağına vurgu yapan AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Yücel Menekşe, “Nevşehir için olmazsa olmaz sektörlerden bir tanesi de turizmdir. Turizmin gelişmesi için altyapı hizmetlerinin tamamlanması lazım. Bu konuda belediyelerimizle ve kamu kurumlarımızla çok sıkı çalışarak büyük projeler üretip hem mevcut projelerin devamını sağlamak diğer taraftan da yeni projeler üretip devreye sokmak için var gücümüzle çalışacağız. Bunun içi çok etkin bir takip sürecinin ortaya konması lazım. Milletvekili seçilecek arkadaşlarımızın bir ekip ruhu içerisinde Nevşehir'in birlik ve beraberliğini takip ederek 2023 vizyonuna ulaşması için el birliğiyle hareket etmesi gerekmektedir.” diyerek açıklamasını bitirdi.