İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Partisinin il başkanlığının düzenlediği iftar programına katılmak üzere Nevşehir’e geldi.

İl Başkanı Tuncay Karataş, Genel Merkez Yöneticileri, bazı illerin milletvekilleri ve partililer tarafından parti il binasının önünde karşılanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, burada kendisine çiçek takdim eden kıç çocuğuyla oldukça yakından ilgilendi.

“Teşkilatlarımıza teşekkür edeceğim, birbirimizden güç alarak çalışmaya devam edeceğiz”

Parti il binasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Seçimler esnasında gidemediğim illere hatır sormak, iftar açmak için gidiyorum. Bugün Nevşehir’deyiz. Bu hafta Konya’ya gideceğim Pazar günü. Teşkilatlarımıza teşekkür etmek içinde bu ziyaretlerimizi yapıyoruz. Biz kurulduğu günden bu yana seçim yapan bir partiyiz. Hiç dinlenemediler. Onlara teşekkür edeceğim. Tekrar birbirimizden güç alarak çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

“Ekrem İmamoğlu’nun, 31 Mart’tan daha fazla oy alacağına inanıyorum”  

İstanbul’daki Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesiyle ilgili görüşleri de sorulan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İstanbul seçimlerinin iptal edilmesiyle ilgili görüşlerimizi defalarca dile getirdik. Bunu siyasi, milli irade gaspı olarak nitelendiriyoruz. Keşke böyle bir yola tevessül edilmeseydi. 23 Haziran’da seçim sonuçları için ne öngörüyorsunuz diye sorarsanız. AK Partili yöneticilerin de tavırlarından anladığımız, seçimlerde AK Partili olmasına rağmen sandığa gitmeyenlerin Ekrem Bey’den yana oy kullanacağını görüyorum. Ben AK Partili seçmenlerin ağırlıklı olduğu muhafazakar bir yerde, Üsküdar’da ikamet ediyorum. Orada kendi komşularımdan gördüğüm bir tavır var. Aynı zamanda bu konu vicdanları rahatsız etti. Yani 31 Mart’ta alınan oydan daha fazla bir oy ile Sayın İmamoğlu seçilecek diye düşünüyorum” dedi.

“Arzu eden il ve ilçeler kadın kolları teşkilatlarını kurabilecekler”

Partisinin tüzük değişikliği kongresiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Bizim tüzük tadilatı kongremiz yapılacak. Bu karar bizim genel başkanlık makamının talebiyle alınan bir karar. Biz seçim olur diye partiyi hızlı bir şekilde kurduk. Tüzüğümüzde uygulamada zorlandığımız maddeler oldu.  Mesela kadın kollarının kurulmaması konusundaki talep benden gitmişti. Kadınların yönetimlerde bizzat görev almasını istemiştik. Diğeri Genel Başkanlık makamında oturan şahıs süreli olsun istedik. Siyasi partiler belli bir oy aldığında devlet para veriyor siyasi partilere. Biz bu paranın 4’te birini teşkilatlarımıza dağıtıyoruz. Azdır, çoktur ama haklarıdır diye düşündük. Bu konuda yeni bir düzenleme yapılacak. Ben seçimlerden sonra il başkanlarımızla uzun süreli toplantılar yaptım. Yaptığımız toplantılarda kadın kollarının kurulması yönünde talep çıktı ortaya. Kadınlar kendilerine ait bir organizasyon kurmak istiyorlar. Tüzüğümüze göre her ilde kadınlardan sorumlu bir il başkan yardımcısı olacak. Eğer arzu edilirse illerde ve ilçelerde kadın kolları da kurulabilecek” diye konuştu.