Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, 15 Kasım Salı günü Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitemizde Konferans vermek için ilimize geliyor.

Kamuoyunda FETÖ konusunda yaptığı isabetli tespitlerle bilinen, Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, 15 Kasım 2016 Salı günü Saat: 15:00 te NEHÜ Kongre ve Kültür Merkezinde Öğrencilere "Büyük Anadolu Aklı" isimli konferans verecek.

Metin Külünk yazdı, ezberler bozuldu!

Değerli Siyasetçi, İstanbul Milletvekili Sayın Metin Külünk çıkardığı 4.Kitabının ismini taşıyan "Büyük Anadolu Aklı" konferansı için 15 Kasım 2016 Salı günü Saat: 15:00 te NEHÜ Kongre ve Kültür Merkezinde Üniversiteli Öğrencilerle buluşacak.

Milletvekili Metin Külünk'ün 15 Kasım 2016 Salı günü sabah saatlerinde Ankara'dan karayoluyla Nevşehir'e geleceği, Konferansın sonrasında da Ankara ya tekrardan dönüş yapacağı belirtildi.


METİN KÜLÜNK, NEVŞEHİR'DE "BÜYÜK ANADOLU AKLI” İLE KONUŞACAK...

Kamuoyunda FETÖ konusunda yaptığı isabetli tespitlerle bilinen Metin Külünk´ün fincancı katırlarını ürküttüğü de muhakkak. Siyaset, ne şekilde olursa olsun dost da kazandırır, düşman da… FETÖ ile geçmişte ciddi anlamda bağ ve bağlantısı olanlar, Metin Külünk´ün “görev alanı”na girmeyen iller hakkında söz söylemesini sakıncalı(!) bulmuşlardır. Nasıl sakıncalı olmasın? Bir şehir düşünün ki, arsa ve emlakçilikten malı götüren ve bir biriyle çok güzel paylaşan üç beş adamın hâkimiyetindedir. Bir taraflarında cemaat ilişkileri, öbür taraflarında Ak Parti desteği… Bir adam çıkıp bu saadet halkasına ufaktan dokunmuş, istisnasız hepsi rahatsız olacaktır elbette. FETÖ ile işbirliği bu iki adamın elinin altındaki saadet halkası, tam bir devlettir. Soru sorulamaz, sorgulanamazlar; televizyon onların, FETÖ´den bozma basın onların, epistemik cemaat peşkircileri; dar alanda kısa paslaşmalarla istediklerini alır, istediklerini satarlar. Metin Külünk bir cümle kullandı panik yarattı. Paniğin nedeni ise FETÖ değil, çıkar ağlarına zarar gelir; deşifre olurlar endişesidir. Bir bakıma kendilerini ele vermiş oldular, buzdağı sallanmaya başladı, altından kimlerin çıkacağını da zaman gösterecektir.

Metin Külünk bir milletvekilidir, milletvekili ise mahalle bekçisi değildir. Her milletvekilinin tüm Anadolu hakkında yüksek sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu müdrik olmayanlar ise naylon milletvekilidir. Millet Bilinci´ne sahip olmak, tek başına söz söylemek için milletvekili olmak gerekmez, milletin bir ferdi olmak kâfidir. Metin Külünk´e söz söyleten esas, milletvekili olması değil; milletin evladı olmasıdır. Hiçbir davası, çilesi, gelecek düşüncesi olmayan insanların sermaye ve dostluk ilişkileriyle milletvekili, belediye başkanı olduğu bir ülkede, elbette Sn. Cumhurbaşkanı dar zamanda yapayalnız kalır. Sn. Milletvekilimiz vekâleten değil, asaleten millet olduğunu da; sağlam duruş ve tespitleriyle sergilemiştir. Metin Külünk´ü konuşturan/yazdıran kuvvet, Anadolu aklıdır. Bu akıl nasıl işlediğini de bizzat 15 Temmuz´da göstermiştir.

MTTB´den yetişmiş, Millî Görüş çizgisinde hayatını tavizsizce sürdüren Metin Külünk´ün yayınlanmış beş kitabı vardır. Sağlam bir muhakeme ve temiz ve dimdik bir üslupla kaleme alınmış son kitabı “Büyük Anadolu Aklı” ise, Gezi olaylarıyla başlayan ve darbe teşebbüsü ile sonuçlanan dönemin parantezinde, küresel aklı didik didik etmiştir. Okuyucu korkmasın, devasa bir kitaptan değil;190 sayfalık bir kitaptan bahsediyorum. Kitabın ve içerisindeki birbiriyle bağlantılı yazıların gerçek başarısı, en küçük bir laf kalabalığı olmayışıdır. Elinize alınca bırakamayacağınız, su gibi akan bir Türkçe ile yazılmıştır. Yazar, küresel akıl sadece analiz etmemiş, satır satır hesaplaşmıştır.  Kitap baştan sona bir hesaplaşmadır. “Büyük Anadolu Aklı”nın ve idealine tercüman olunmuştur; bir anlamda Metin Külünk, milletine vekâleten meclis kürsüsünden konuşmuş gibidir. Böylesine nitelikli ve bütünlük taşıyan bir kitaptan alıntı yapmak, doğru değildir; çünkü her cümlesi kayda değer tespitlerle doludur. “İran, sahip olduğu Pers iddialarını Şia mezhebi üzerine kurduğu eksende güncelleyerek yeni bir devlet temeline oturtmuştur. Yani bu noktada İran, tarihî çerçevede dinî anlamda değişiklikler yaşamış görünse de ideallerinden vazgeçmemiştir.” cümlesi, üzerine bir kitap yazılacak derinliktedir, meselâ…
“Küresel sistem, bütün kurgusunu kapitalizmi meşrulaştırmak ve alkışlatmak üzerine yerleştirmiştir.” cümlesi; yerli duruşun ta kendisidir. Bu duruşun Metin Külünk´e içimizde “kendini alkışlatmak ve meşrulaştırmak” için, parayı biricikleştiren asalakları da rahatsız etmesi kaçınılmaz. Kitabın hitamında, bu vahşi kapitalizme karşı duracak tek adres olarak ise Türkiye gösterilmiştir. Türkiye irtifasından dünyaya sağlam bir bakışı tanımak için bu kitabı okumalısınız. Bence, meccanen birileri bu kitabı dağıtsa bile yeridir.


Metin KÜLÜNK Kimdir, İşte Özgeçimişi ...

16.11.1960 tarihinde Rize'nin Güneysu ilçesinde dünyaya geldi. Babasının görevi nedeniyle ilk ve orta öğrenimini sırasıyla Diyarbakır ve İstanbul'da tamamladı. Daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi.

Askerlik hizmetini yerine getirmesinin ardından 1984 yılında İnanç Dış Ticaret Hizmetleri Grubunda iş hayatına atıldı.
· 1990-1993 yıllarında sivil oluşum ALTMIŞLILAR GRUBU'nun kuruluşunda ve yönetiminde bulundu.
· 1993-1995 yılları arasında Marmara Üniversitesi'nde dış ticaret dersleri verdi.

· 1990-1995 yılları arasında İTKİB (İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği) komitelerinde görev yaptı.
· 1994 yılında Türkiye'nin AB ile ilişkilerine yönelik "GÜMRÜK BİRLİĞİ SÜRECİNDE TÜRKİYE" dergisini yayınladı.
· 1995 yılında Türkiye'nin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı ilk özel "DIŞ TİCARET EĞİTİM MERKEZİ"ni kurdu.
· 1995 yılında İSO (İstanbul Sanayi Odası) Hazır Giyim Meslek Komitesi Üyeliği'ne seçildi.
· 1997-1999 yılları arasında MESİAD (Merter Sanayici ve İşadamları Derneği) Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.
· 1997-2000 yılları arasında İSO Meclis Üyeliği'ne seçildi.

Türkiye'nin geleceğinin dünyaya ticari anlamda entegre olmaktan ve ihracattan geçtiğine inanan Metin Külünk'ün değişik yayın organlarında dış ticaret ve AB üzerine pek çok makale ve araştırması yayınlanmıştır.

2001 yılında Türkiye büyük bir ekonomik krize girdiğinde krizden çıkış yolu olarak ihracatı göstermiş ve iki yıl boyunca Türkiye'nin dört bir tarafında 2000'e yakın kişiye bila bedel "Nasıl İhracat Yapılır" konulu eğitimler vermiştir.

Kriz sonrasında AK PARTİ'den siyasete atılan Metin Külünk, 2002 – 2006 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Teşkilatında çeşitli görevleri yürütmüştür.

2004 yılından başlayarak Metin Külünk mesaisini, sivil toplum faaliyetlerine ve Eylül 2004 yılında kurduğu Küreselden Yerele Türkiye’yi Konuşuyoruz Platformuna ayırmıştır. KYTK Platformu çerçevesinde günümüze kadar irili ufaklı 80’e yakın toplantı ve konferans düzenleyen Külünk’ün bu faaliyetleri çerçevesinde 200’e yakın siyasetçi, uzman ve akademisyen katılırken, yirmi beş bin civarında izleyici kitlesine de hitap etmiştir. 

Külünk, ayrıca 2001 yılında kurulan Külünk Eğitim ve Kültür Derneği’nin de 7 yıl süreyle başkanlığını yapmıştır. Bu çerçevede aile misyonuna özel atıfta bulunarak Türkiye’nin pekçok bölgesinden aile ve hemşehri dernekleri ile organizasyonlar düzenlemiştir.
Külünk’ün kendisine ait, küresel ve yerel gelişmeler ile beraber, kendi yazılarına da yer verdiği iki web sitesi bulunmaktadır.
Metin Külünk’ün, Uluslararası Ticarette Tarife Dışı Engeller, Barışı Arayan Dünya, Küreselleşen Dünya’da Türkiye, Rengarenk Şehir İSTANBUL ve Anadolu Düşüncesi Temelinde Büyük Türkiye İdeali isimli beş kitabı bulunmaktadır.
2011 yılında İstanbul 1. Bölgeden AK Parti Milletvekili olarak seçilmiştir.
TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabi Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi
AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı
Türkiye Tunus Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı
Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Koordinatörü
 
Metin Külünk evli ve bir kız çocuğu babasıdır.
 

Üye olduğu Kuruluşlar :
- Külünk Eğitim ve Kültür Derneği
- Tepebaşı Köyü Derneği
- Güneysu Derneği 
- RİZE VAKFI
- TEK-DER (Teknik Elemanlar Derneği)
- Mimar ve Mühendisler Grubu
- İTKİB (İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği)
- UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği)
- İstanbul Tasarım Derneği
- Fenerbahçe Spor Kulübü


Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ten Üniversitemizde Konferans: Büyük Anadolu Aklı