31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimlerde MHP'den belediye başkan aday adaylık başvuruları ne zaman başlıyor?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçim hazırlık çalışmaları çerçevesinde il başkanlarıyla 20 Ekim 2018 Cumartesi günü bir araya gelecek. Mevcut başkanların performanslarının değerlendirileceği toplantıda önemli kararların alınması ve yapılacak olan istişarelerin ardındanda Belediye Başkanlığı için Aday adaylığı Başvuru tarihleri , seçim takvimi ve Başvuru ücretleri hakkında resmi açıklama yapılması bekleniyor.

Bazı il ve ilçelerde aday adaylık başvurularını Genel Merkez'den kabul eden MHP'de, belediye başkan aday adaylık başvurularının yarın yapılacak olan İl Başkanları istişare toplantısında belli olması beklenirken, MHP'de başvuruların Kasım ayında yapılması öngürülüyor. 

Öte yandan, parti yetkilileri, partinin ilke ve prensiplerine aykırı davranan, toplumda itibar kaybı yaşayan ve partiye aidiyet bağı azalan mevcut belediye başkanlarının, yerel seçimde kesinlikle aday gösterilmeyeceğini bildirdi.