Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Milletvekili ve 26. Dönem Milletvekili Adayı Mehmet Varol 1 Kasım seçimleri öncesinde açıklamalarda bulundu.

MHP Nevşehir Milletvekili ve 26. Dönem Nevşehir 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Varol yaptığı açıklamada 1 Kasım seçimlerinin tek sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

MHP Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

‘’Bilindiği üzere 7 Haziran tarihinde bir seçim yapılmıştı. Milli idare sandığa tecelli etmişti ancak şu sebep bu sebep yeniden bir seçim yapılıyor. İşin özü şudur. Seçim olmasının tek sebebi Sayın Cumhurbaşkanımızın Adalet ve Kalkınma Partisinin üzerinde ki baskısıdır. Bu meclis yapısıyla hükümet kurulmasını arzu etmedi. Bu meclisin çalışmasını istemedi. Ancak bu esnada da tüm çalışmalarında Adalet ve Kalkınma Partisi özellikle hükümeti kendileri kurmamalarına rağmen, koalisyona yaklaşmamalarına rağmen bunu diğer siyasi partilere mal etmiştir. Bu Allah’ın doğrusu, Adalet ve Kalkınma Partisi Cumhurbaşkanımızın seçim istememesi nedeniyle ülke bir daha seçime geldi. Bunu niçin söylüyoruz. Hiç gereksiz bir seçimdi. Hem siyasi partilerin hem de hemşerilerimin Türkiye’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın üzerinde bir bıkkınlık ve gereksiz bir hareket olduğu noktasında bir kanaat oluştu. Ben bu vesileyle yapılan seçimlerde bize gösterdikleri sabırdan dolayı hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum, şükranlarımı arz ediyorum.  İki gün sonra yeniden seçim olacak ve hemşerilerimiz iradelerini sandığa yansıtacaklar. Bunun neticesinde çıkan sonuç ne olursa olsun tüm siyasi partiler bunu kabullenerek ülkenin önünü açma noktasında hükümet kurulma çalışmalarına başlayacaklarına inanıyorum. Ben bu seçimlerde MHP olarak çok iyi bir netice alacağımıza inanıyorum. Çünkü MHP bu süreç içerisinde bir çok konuda tespitleri olmuştur. Özellikle güvenlik noktasında tespitleri neticesinde aynen söylenen neyse söylenme vaatleri de ortaya çıkmıştır. Bu ülkeyi 13 yıldır idare eden bir hükümet vardı. Bu hükümet şuanda kötü gidişata dur demek için bize yeniden imkan verin şeklinde ifadeleri var. 13 yıldır hükümet olan bir partinin kötü gidiş diyerek kendi zamanlarında çıkan, kendi zamanlarında ki eksiklikleri başka bir tarafa ihale etmesinin bir anlamı yoktur. Bütün kötü gidişlerin sebebi Adalet ve Kalkınma Partisi ve Adalet Kalkınma Partisi kadrolarıdır. Ben şuna inanıyorum. Tüm siyasi partilerimizin değerli adayları güzel işler yapacaktır. Yapma gayreti içerisinde olacaktır. Bizlerde aynı gayret içerisinde ortaya çıkacak meclis yapısında Cenabı Allah takdir eder hemşerilerimiz teveccüh ederse çok iyi düzenli birlik beraberlik içerisinde çalışma yapacağımıza inanıyorum. Bu seçimlerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. ‘’