MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, gelecek yıl haziran ayında yapılacak seçimlerine milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, seçimlere yaklaşırken bugüne kadar şerefle sürdürdüğü MHP İl Başkanlığı görevinden, partiden milletvekili aday adayı olmak niyetiyle istifa ettiğini bildirdi.

İlhan Kaya açıklamasında şunları ifade etti;

"Türk Dünyasının Bilge Lideri Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin tensip ve talimatları ile 28 Şubat 2016 tarihinde İl Başkanlığı görevine başladım.

 Akabinde 21 Mayıs 2017 ve 11 Ekim 2020 tarihlerinde yapılan İl Kongrelerinde, Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir İl Delegelerinin teveccühü ile yeniden seçildiğim,


 Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir İl Başkanlığı görevimden; Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin, 1 Kasım 2022 tarihinde yapılan İl Başkanları Toplantısında vermiş oldukları talimatları gereğince, MHP Parti Tüzüğünün 94.Maddesine istinaden, 2023 Genel Seçimlerde Milletvekili aday adayı olmak için görevimden ayrılmış  bulunmaktayım. 


7 senelik İl Başkanlığı görev süremiz boyunca, gerek girdiğimiz seçimlerde, gerekse de İlimizin ve Ülkemizin yaşadığı sıkıntılar karşısında birlikte omuzladığımız bütün Teşkilat kademelerime, teşekkürlerimi sunuyorum.


2023 yılında gerçekleşecek olan ve ülkemiz adına tarihi önem taşıdığına inandığımız Genel Seçimlere doğru; Yeni İl Başkanımızın etrafında birleşerek gelişecek süreçlere hazırlanması ve seçimlerde başarıya ulaşılması yegane istek ve amacımızdır.


Bu itibarla daha güçlü bir geleceğin inşaası hususunda çok önemli gördüğümüz bu bayrak değişiminin akabinde, gelişecek yeni süreçte de Yeni İl Başkanımızın ve Teşkilatımızın emrinde olacağım.
Çocuklarıma ve aileme bırakacağım en güzel miras, İl Başkanlığı görevimin onur ve şerefi olacaktır.


Bana bu kutlu davaya hizmet etme imkanı sağlayan, desteklerini her daim hissetiren, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'ye, 
Teşkilat Başkanımız Sayın Edip Semih Yalçın bey'e, kıymetli Divan Üyelerimize teşekkürlerimi arz ederim.


Görev yaptığım süre içerisinde  yol yürüdüğüm dava ve kader arkadaşlarımdan, ülküdaşlarımdan ve bütün hemşehrilerimizden helallik dilerim.
Allah’a emanet olun..

Kamuoyuna Saygılarımla Arz Ederim." ifadelerine yher verdi.

Öte yandan MHP Nevşehir'in yeni İl Başkanında önümüzdeki bir kaç gün içerisinde açıklanması bekleniyor.