Yeni Pazar Meydanı’na alışmaya çalışan pazarcı esnaf yer konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Önceden 40 m2 yeri olan esnafın da, 2 m2 yeri olan esnafın da aynı kefeye konularak adaletsizliğe uğradıklarını belirten pazar esnafı, yerlerin kura ile dağıtıldığını ancak bazı yerlerin kuraya hiç dâhil edilmediğini, kuranın da noter huzurunda yapılmadığını belirtti.

 

Daha hiç siftah yapamadan Oda Yönetiminin pazarcılara tanesi 300,00 TL’den plastik Pazar tezgâhı alma zorunluluğu şartı koşması üzerine Pazar esnafının maddi anlamda da sıkıntı çektiğini belirten esnaf “Her hafta pazarda başka başka sebeplerle esnaf arasında kavga çıkıyor, yönetimin ya da belediyenin bu konuya el atması lazım, müşteriler durumdan rahatsız oluyorlar” dedi.

 

Alışveriş yapan vatandaş ise fiyatların pahalılığından bahsederek her geçen yıl alım gücünün biraz daha düştüğünü, pazarda nakit alışveriş yapmak zorunda kaldıkları için daha çok kredi kartı ile alışveriş yapılabilen market ve manavlara yöneldiklerini ancak Pazar ve market arasında da ciddi bir fiyat farkının olduğunu belirtti.

 

Otopark düzenlemesi ile ilgili şikâyeti olan vatandaşlar “Pazar yerinin kapalı otoparkı var ancak güvenli değil, açık alanda da araç koyacak yer yok. Pazarın açılışında bile kapalı otoparka aracını bırakanların arabalarına hırsız girdi. Kapalı otoparktaki güvenlik arttırılmadığı takdirde burayı kullanamayız” diyerek pazardaki otopark sıkıntısına ve Pazar güvenliğine dikkat çekti.

 

Hem esnafla hem de vatandaşla bir araya gelen MHP’li İl Başkanı vatandaşın her türlü sıkıntısının takipçisi olacaklarını, hem esnafa hem de vatandaşa kapılarının sonuna kadar açık olduğunu kaydetti.