TBMM Divan Katip Üyesi AK Parti Nevşehir Milletvekili Ecz. Mustafa Açıkgöz,"10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası" nedeniyle yayımladığı mesajda, "Emperyalist devletlerin, Anadolu'da kalan son "İslam sancağını" da indirmek için başlattıkları istila hareketini, milleti mukadderatına sahip çıkmaya çağırarak hürriyet ve bağımsızlığımızı kazanmamıza liderlik eden Mustafa Kemal, milletimizin millî hafızasında yaşayacaktır" dedi.

Milletvekili Açıkgöz, 10 Kasım mesajında şunları söyledi:
"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı, devletimizin birinci Cumhurbaşkanı, İstiklâl Harbinin komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 79. yılında milletçe anıyoruz.
Kemal Atatürk, seçilmiş ilk Meclis Başkanı olarak devletimizin en zor yıllarında üstlendiği sorumlulukla Birinci Dünya Savaşı sonunda büyük yıkıma uğradığımız dönemde İstiklâl Savaşımızı TBMM ile beraber yönetmiştir.
Türkiye, dünden daha güçlü ve daha müreffehtir. İç barışımızı ve huzurumuzu tehdit eden her odağa karşı, mücadelemiz kararlılıkla devam etmekte ve devletimiz zinde bir şekilde milletiyle iftihar etmektedir. İnanıyorum ki, tarihin öznesi olma yolunda Malazgirt'te başlayan 1000 yıllık yolculuğumuz, duraklamadan devam edecek ve muasır medeniyetin ötesine geçeceğiz.
Bu vesileyle Gazi M. Kemal Atatürk'ü beka âlemine göç edişinin 79. Yılında bir kez daha saygı ile anıyoruz. Ayrıca silah arkadaşlarını, millet ve vatan uğrunda canlarını seve seve veren ve şehitlik rütbesine erişmiş bütün şühedayı rahmetle yâd ediyoruz."