Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, ekilmeyen arazi kalmasın sloganı ile “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında Hacıbektaş ilçesinde çiftçilerimize yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı.

Hacıbektaş ilçesinde yapılan tohum dağıtım törenine Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, Nevşehir  İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, İl Genel meclisi üyeleri, Ziraat Odası Başkanları ve çiftçilerimiz katıldı.

Çiftçimizle El Ele Bol Bereketli Günlere...

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz burada yaptığı açıklamasında; "Hacıbektaş ilçemizde tohum desteği programı kapsamında Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün ve Hacıbektaş Kaymakamlığımızın desteklediği; çiftçilerimize “Yağlık Ayçiçeği Tohumu” dağıtımı ve 50 çiftçimizin emeği, 1140 dekar arazi ile proje “üretime ve berekete dönüşecek” inşAllah. Hazirunumuzla birlikte emeği geçenlere teşekkür ediyoruz; Hacıbektaş’ımıza ve çiftçilerimize hayırlı olsun." dedi.

“Devletimiz Tarımsal Üretimi Artırma Konusunda  Her Türlü Desteği Veriyor”

Tohum dağıtımı programında çiftçilere hitaben konuşan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, devletimizin tarımsal üretimi artırma konusunda çiftçilerimize her türlü desteği sağladığını söyledi.

Yapılan bu desteklerle birlikte çiftçilerimizin refah seviyesinin yükselmesinin yanı sıra ilimiz tarımının daha iyi seviyelere geleceğine inandığını belirten Vali Becel; “Bugün de İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce bitkisel üretimin geliştirilmesi kapsamında ‘Hacıbektaş’da Ekilmeyen Arazi Kalmasın Projesi’ kapsamında çiftçilerimize % 75 hibeli tohum dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Projedeki amacımız ekilebilir tüm arazileri üretime kazandırmaktır. Tarımın ve gıdanın bir ülke için ne kadar önemli olduğu tüm dünya tarafından kabul edilmiştir. Bizlerde bu anlayışla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Dağıtılan yağlık ayçiçeği tohumlarının çiftçilerimize bereket ve bol kazanç getirmesini diliyorum.” dedi.