TBMM Divan Katip üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Çardak köyündeki tarihi Çardak Selçuklu Camiide devamö eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Milletvekili Açıkgöz'e Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri Savaş Benli Sekreter Yardımcısı Ramazan Çiftçi, AK Parti Nevşehir İlçe Başkanı Salih Açıkgöz ve Çardak köyü muhtarı Adem Özer'de eşlik etti.

 Milletvekili Açıkgöz, Tarihi Cami Ve Restorasyon Çalışmalarını İnceledi​

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Çardak köyümüzdeki bu tarihi camide restorasyon çalışmaları hızla ilerliyor. Çalışmalar tamamlanınca Allah’ın izniyle camiyi ibadete ve inanç turizmine açacağız. Milattan sonra 5.Yüzyıl’da yaptırılan ve bakımsızlıktan çökme tehlikesi ile karşı karşıya olan tarihi camimizdeki çalışmalarımız, en kısa sürede tamamlanması planlanıyor. Restorasyon çalışmaları ile geçmişi gün yüzüne çıkartırken, çalışmalarımız projenin aslına uygun şekilde yapılmaktadır. Restorasyon çalışmalarımız tamamlandığında tarihi Çardak Selçuklu Cami ve minaresinin ilk günkü özelliğine kavuşturulacak” şeklinde konuştu.


Açıkgöz: "Hoşgörünün vücut bulmuş tarihi eseri"

Bugün, Çardak Köyü tarihi Selçuklu Camiinin restorasyon çalışmalarını yerinde inceledik diyen Açıkgöz, "Çardak Köyü'müzdeki tarihi Selçuklu Camiimizin restorasyon çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.Hoşgörünün mimariyle bütünleştiği ecdat yadigarı tarihi doku korunuyor. İnşallah bu tarihi camimizin restarosyon çalışması tamamlandığında geçmişten günümüze milletimizin hoşgörüsünün boyutlarını en güzel şekilde cevabı olacaktır. Ve bu gerçeği tüm Dünya'ya bir kez daha göstereceğiz. Hoşgörünün canlı tarihi olan camimiz, medeniyetlerin beşiği Nevşehir 'imizin ve ülkemizin nadide ibadethanelerinden. Emanetimizi, kültür mirasımız olarak korumaya devam edeceğiz
.Yerli ve yabancı tüm konuklarımızı tarihî yolculuğa ve eşsiz güzelliklerin diyarı Kapadokya 'mıza ziyarete bekliyoruz. "dedi.