TBMM Divan Katip Üyesi , AK Parti Nevşehir Milletvekili Ecz. Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Merkez İmam hatip Lisesi ve Pansiyonda Kalan Öğrencileri Ziyaret Etti.

Pansiyondaki öğrencilerle akşam yemeğine eşlik eden Milletvekili Açıkgöz, onlarla şakalaştı çalışmaları ve derslerdeki durumlarıyla ilgili bilgi aldı. Öğrencilerin gelecekte hangi meslekte olmak istediklerini sordu, sohbet etti.

Açıkgöz, “Kitap okumak bir boş zaman uğraşı değildir. Planlı ve programlı yapılması gereken önemli bir etkinliktir. Şimdiki büyüklerimiz bir gün bu vatanı siz gençlere emanet edecekler. Ülkeye en iyi şekilde hizmet etmek için bizim öğrencilerimizi, gençlerimizi en donanımlı şekilde yetiştirmeliyiz” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ecz. Mustafa Açıkgöz, Nitelikli, vasıflı gençlerimizin kültürüne, gelenek göreneklerine bağlı, büyüklerini sayan, küçüklerini seven her şeyiyle güzel bir insan olması noktasında yetiştirilmesine vesile olacak olan bu gibi kurumların önemine vurgu yaptı.

İmam hatip mezunlarının meslek durumlarına değinen Milletvekili Açıkgöz; ”İmam hatip denilince akla ilk olarak imam, müezzin ya da din görevlisi akla geliyor. Oysa İmam hatip mezunu hakim, avukat, doktor, eczacı, mühendis, öğretmen de olunacaktır.  Bizim için en önemlisi hangi mesleği seçeceği kadar, vatana ne kadar faydalı olacağıdır. İmam hatip mezunu hangi meslekte olursa olsun ama vatanına faydalı biri olsun yeter” diye konuştu.


Açıkgöz ziyarete ilişkin değerlendirmesinde; "Nevşehir/Merkez İmam Hatip Lisesi pansiyonunda kalan öğrenci kardeşlerimizin akşam misafiri olarak sofralarında bulunduk. Okuyan, bilgili, ahlaklı, millî ve manevî değerlerimizle yetişen gençliğimiz Güçlü Türkiye’nin geleceğidir. Biz, gençlerimize güveniyoruz" dedi...

Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Kılınç'ta ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek;” Okulumuz il genelinde eğitim ve donanım anlamında sorunu olmayan bir okul. İhtiyacımız olduğunda da sağolsunlar devlet büyüklerimiz bizleri hiç yalnız bırakmıyorlar. Bu konuda destek veren Valimize, Milletvekilelrimize, Belediye Başkanımıza, Milli Eğitim Müdürümüze kısaca tüm devlet büyüklerimize, bakanlığımıza minnettarız sözleriyle Milletvekili Mustafa Açıkgöz'e teşekkürlerini iletti.” 

Milletvekili açıkgöz'e ziyaretlerinde Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ve il Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Dildöken'de eşlik ettiler.