AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Dünya Bisiklet Günü etkinlikleri kapsamında "Yaşanılabilir Bir Dünya İçin; Bisiklet" sloganıyla düzenlenen TBMM Bisiklet Tanıtım Turu için Gazi Meclisi ziyaret eden Bisiklet Yıldız Milli Takımıyla bir araya geldi.

Milletvekli Açıkgöz; "TBMM Başkanımız Sn Prof. Dr. Mustafa Şentop’un himayelerinde 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü etkinlikleri öncesinde, sporcularımız ve milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Gazi Meclisimizin Bahçesinde sağlık için pedal çevirdik. Bu vesile ile yaz tatiline hazırlanan öğrencilerimize Sağlık içerisinde ve tehlikeden uzak bir şekilde bu bisikletleri sürmelerini diliyorum. " dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'ta, Meclis tören alanında gerçekleşen programda yaptığı konuşmada, 3 Haziran'ın hem Dünya Koşu Günü hem de Dünya Bisiklet Günü olduğunu anımsattı.

Bisiklet kullanmak için zaman ayrılması gerektiğini dile getiren Şentop, kendisinin de fırsat bulduğunda bisiklete bindiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler'in (BM) ekonomik ve çevreci faydaları sebebiyle ortak bir karar alarak 3 Haziran'ı Dünya Bisiklet Günü ilan ettiğini hatırlatan Şentop, dünyada birçok ülkenin, çevre dostu bisikleti etkili biçimde kullanmak üzere harekete geçtiğini vurguladı.

Çocukluğu döneminde, çocukların bisiklete ulaşmasının zor olduğunu, bugün ise dünyada değişen koşullar nedeniyle farklı seçeneklerin bulunduğunu belirten Şentop, "Ancak yine de hem dünyada genel olarak hem de ülkemizde bisiklet kültürünün yaygınlaştırılması arzu ediliyor ve bizler de bunu destekliyoruz." ifadelerini kullandı.