Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yayınladığı mesajında tüm İslam Aleminin Muharrem ayını ve 1438'inci Hicri yeni yılını kutladı.

Yayımladığı mesaj ile Müslümanların Hicri yılbaşını tebrik eden Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, yeni yılın özlenen İslam birliğine vesile olmasını temenni etti.


Milletvekili Açıkgöz tarafından Hicri yılbaşı münasebetiyle yayınlanan mesajda, şu ifadelere yer verildi: “Hz. Muhammed'in (a.s.v) Mekke'den Medine'ye hicret edişini esas alan,1 Muharrem 1438 Pazar gününe denk gelen ve Müslümanların takvimi olan Hicri takvimin yılbaşına  girmiş bulunmkatayız. Aziz İslam bayrağının her yerde dalgalanması için ve bu yolda yürürken gelebilecek her türlü imtihan karşısında sebat edilmesi gerektiğini göstermek için Peygamberimiz (s.a.v), beraberindeki yıldızlarla birlikte Mekke'den Medine'ye hicret etmiştir.  “İslam toplumunun sahip olduğu kardeşlik ruhuna, Müslümanların tekrardan birlik ve beraberlik içinde hareket etmesiyle ulaşılabileceğini düşünüyor, bu vesileyle tekrardan tüm Müslümanların ve Nevşehirli Hemşerilerimin Hicri yılbaşını tebrik ediyor Din kardeşlerimize ve insanlığa yapılan tüm zulümlerin son bulmasını temenni ediyor. Tüm İslam Aleminin Hicri yeni yılının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.dedi.