CHP Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan önergesinde şunları kaydetti: "Kayseri Karayolları 6.Bölge Müdürlüğüne bağlı; 67. şube (Nevşehir), 61. şube (Kırşehir), 64. şube (Niğde) Karayolları şube müdürlüklerinde çalışan 100 ile 110 arasında taşeron işçimizin 20/12/2021 tarihi itibarı ile işlerine son verilecek. Taşeron işçilerimiz bu kış günlerinde, bu zor ekonomik koşullarda aileleri ile birlikte mağdur edilmemelidir. İşçilerimize Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın #Adil KARAİSMAİLOĞLU sahip çıkmalıdır…" dedi.

İşte Milletvekili Sarıaslan'dan Karayollarında Çalışan Taşeron İşçilerin İşlerine Son Verilmesine İlişkin Soru Önergesi...

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa’nın 98. ve T.B.M.M. iç tüzüğünün 96. Maddeleri gereğince talep ederim. Saygılarımla. 15.12.2021

Av. Faruk SARIASLAN

                                                                                               Nevşehir Milletvekili

          Kayseri Karayolları 6.Bölge Müdürlüğüne bağlı; 67. şube (Nevşehir), 61. şube (Kırşehir), 64. şube (Niğde)Karayolları şube müdürlüklerindeçalışan 100 ile 110 arasında taşeron işçimizin 20/12/2021 tarihi itibarı ile işlerine son verileceği bilgisi tarafıma iletilmiştir.Yeni ihalenin yapılmayacağı, mevcut ödeneğin maaş ödemelerine bile yetmeyeceği yetkililer tarafından gerekçe gösterilerek işçilerimize iletilmiştir.

Bu bağlamda,

  1. Karayolları Kayseri, Nevşehir, Niğde, Kırşehir bölgelerinde çalışan taşeron işçilerimizin işine neden son verilecektir?
  2. Taşeron işçilerimizin işlerine devam edebilmeleri için, Bakanlığınız bir çalışma yaparak işçilerimize sahip çıkacak mıdır? Yoksa bu kış günlerinde, bu zor ekonomik koşullarda, işçilerimizin aileleri ile birlikte mağdur edilmelerine Bakanlığınız seyirci mi kalacaktır?