CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan ve beraberindeki CHP Heyeti, Nevşehir eskimeyen dostlar derneği üyeleri ile 50 emlak ofisinde biraya geldi.

Eskimeyen dostlar derneği Başkanı Kenan Gerçeker, Basın sözcüsü Hasan Çekinir ve dernek üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, CHP Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, CHP eski İl Başkanlarından Av. Bülent Yumuş, Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Aydoğan geçmişten günümüze Nevşehir konularında sohbet edip, istişalerde bulundular.  

Nevşehir'in gerçek sahipleri bizleriz diyen Dernek Başkanı Kenan Gerçeker, "Birlik ve beraberliğin sağlanarak eskimeyen köklü dostlukların yaşatılması adına Nüfus cüzdanlarında Raşitbey, Memişbey, Dere, Eskili, Cami Cedid, Cami Atik, Tahta Cami, Bektik, Cumhuriyet, Kapucubaşı ve Musa Paşa mahallesi yazan Nevşehir'in ilk yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların üyesi bulunduğu derneğin amaçları hakkında CHP Milletvekili Sarıaslan ve beraberindeki heyete şu bilgileri paylaştı;

"Eskimeyen dostlar derneğimiz ilk olarak 2002 yılında değerli büyüklerimiz Seyit Salgın ve 5 arkadaşı tarafından Kale ve çevresindeki mahallelerde ikamet eden insanların karar vererek kurdukları bir dernektir. Derneğin isminin konması için Kale etrafında bulunan 9 mahallede yaşayan insanların bir araya gelerek oluşturdukları sivil toplum kuruluşunun ismi eskimeyen dostlar derneği olması kararlaştırılmıştır. Derneğimize bağlı olarak resmi 1000 üyemiz 2000 üyemiz de gönüllü olarak diğer iller ve yurt dışında yaşayan Nevşehirliler'den oluşmaktadır. Toplamda 3000 üyemiz vardır.

Derneğimizin kuruluş amacı yardımlaşma ve dayanışma aynı zamanda arkadaşlarımızın birlik beraberliklerinin arttırılması, birbirlerimize olan bağlılıklarımızın geliştirilmesi sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılması, planlanması. Ayrıca derneğimizin bünyesinde ihtiyacı olan dar gelirli üyelerimize her türlü maddi ve manevi yardımı kendi imkanlarımız çerçevesinde yapmaktayız" dedi.

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan'da; "Seyit Salgın ve beş arkadaşı tarafından kale ve çevresinde ikamet eden hemşehrilerimiz tarafından 2002 yılında kurulan Eskimeyen dostlar derneğini ziyaret ettik... Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Gerçeker,'e, Basın sözcüsü Hasan Çekinir'e ve yönetimine başarılar diliyor ilgileri için teşekkür ediyoruz..." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Kenan Gerçeker'de CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan ve beraberindeki heyete bu nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

Ziyaret günün anısına çekilen fotoğraf ile son buldu.