AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, önümüzdeki günlerde meclise genel kuruluna gelmesi beklenen yeni seçim yasasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.  

Yasa taslağında bulunan maddelerde bir takım değişiklikler yaşanabileceğine vurgu yapan İl Başkanı Ali Kemikkıran, son seçimlerde yaşanan milletvekili transferlerinin taslağın yasallaşmasıyla birlikte ortadan kaldırılmış olunacağını da belirtti.  

Kemikkıran; "Milletvekilleri bir meta gibi başka partilere gönderilmeyecek"

AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, "Cumhur İttifakı ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte meclise sunulan bir taslak var. Taslağı inceleme fırsatı buldum. Daha fazla temsil kabiliyetinin bulunduğu, %10'luk barajın % 7'ye çekildiği bir taslak söz konusu. Önceki seçim dönemlerinde ittifakların oylarının birbirine eklenmesi konusu da gündemde. Bu seçmenin tercihinin dışında bir takım olumsuzluklara sirayet ediyordu. İttifakın bir diğer partisine oy veren seçmenin oyu belki desteklemediği bir diğer partiye gidiyordu. Artık oylar dediğimiz oylar ittifaka katılmayacak. Taslakta bir takım başka değişikliklerde öngörülüyor. Genel kurula gelene kadar bir takım değişiklikler de olabilir. Cumhurbaşkanımız bu konuda bu yasanın diğer siyasi partilerin de işine yarayacağını söyledi. Hatırlıyorsunuzdur, bir önceki seçimde İYİ Parti seçime giremeyecekti ve CHP milletvekillerini bu partiye kiralamıştı. Başları önlerinde, bir meta gibi insanlar iradelerinin dışında bir başka siyasi partiye gönderilmek durumunda kalmışlardı. Sayın Cumhurbaşkanımız bu yasa çıktığında artık bu tür olayların yaşanmayacağını ifade etti. Yasanın memleketimiz ve demokrasimiz için hayırlı olacağını düşünüyorum" dedi.