MEKKE’ NİN FETHİ

Mekke'nin İslam ordusu tarafından fethedilişinin yıl dönümü dolayısıyla yeryüzünün tarihi değişmiş, insanlık içinde bulunduğu karanlık dehlizlerden aydınlığa kavuşmuştur.

İslam tarihinin altın sayfalarından biri olan Mekke’nin Fethi bütün dünyaya müsamaha ve insan hakları dersi vermiştir.

Peygamberimiz H.z. Muhammed Mustafa'ın (S.a.v) gücünün olmasına rağmen intikam yerine bağışlamayı seçerek insanların kalplerini İslam’a açmıştır.
 
Kan dökülmeden gerçekleştirilen bu fetih merhamet ve adaletin zirve noktası, karanlıktan aydınlığa kavuşmanın simgesidir.
 
Başta İslam dünyası olmak üzere yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin, adaletsizliklerin, gözyaşının son bulması için tıpkı Mekke’nin fethinde olduğu gibi gönüllerin fethine ihtiyaç vardır. 

İnsanlık ancak bu fethin ruhuyla kan ve gözyaşından kurtulabilir.

Bunun için Türk Milletinin özü ve asıl kimliği olan Milliyetçi Hareket Partisi milletin değerleri ile milletin evlatlarını buluşturmak için için gece gündüz çalışmaktadır. Biz, Peygamber Efendimizin yapmış olduğu fethi kendimize örnek alıyor, bu metodu benimsiyoruz. Bu nedenle insan haklarının yayılıp korunması alanında, kişilerin demokratik haklarını sonuna kadar verme ve savunma anlamında ve bireye saygı duyulması ve bu saygının artırılması için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu vesile ile Tüm Müslümanların Mekke’nin fethi Yıldönümünde aynı şuur içerisinde birlik ve beraberlik anlayışıyla yeni yılın Ürgüp’ ümüze, ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederim.

 

MUSTAFA ÖZ

MHP ÜRGÜP İLÇE BAŞKANI