Ne Varlıkları, Ne de Yoklukları Belli
NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de son yıllarda iyiden iyiye cılız bir hal alan siyaset ne yazık ki bu alışkanlığını kolay kolay bırakacak gibi görünmüyor.
Ana Muhalefet Partisi Cumhuriyet Halk Partisinin ve Muhalefet Partisi Milliyetçi Hareket Partisinin zaman zaman açıklamalarına kalan Nevşehir siyasetinde mecliste temsil edilemeyen partilerin de CHP ve MHP nin izinden gitmeleri dikkat çekiyor.
DP’de 1 Yıldır Kongre Bilmecesi Sürüyor
Meclis dışında kalan partiler arasında yer alan Demokrat Parti de bir yılı aşkın bir zamandır il ve ilçe kongreleri bilmecesi sürüyor. İl Başkanı Murat Boz ve Merkez İlçe Başkanı Ali İhsan Parlatan’ın aylardır kamuoyunun önüne çıkmamış olmalarından ziyade partiye gönül verenlerin sık sık yönelttiği soru Ne Oldu Bizim Kongreler? Oluyor. Bu soruya yanıt vermesi beklenen İl Başkanı Murat Boz ise henüz genel merkezden kongre takviminin gelmediği yönünde yanıt veriyor.
Ziyaret Yoksa Saadet Partisi de Yok
Saadet Partisi adeta ziyaretlerin partisi olmuş durumda. Ali Doğan Simit başkanlığındaki partide merkez ilçe başkanının kim olduğu, merkez ilçe başkanının neden basının önüne çıkmadığı da ayrı muamma. En son Parti Genel İdare Kurulu üyesinin Nevşehir ziyaretinde görünen Saadet Partisi İl Başkanı Ali Doğan Simit’in de diğer siyasi partilerin cılız siyaset anlayışına tam destek, hep destek olduğu görülüyor.
BBP’ de Derin Sessizlik
Büyük Birlik Partisi il başkanı A. Yavuz Uluer ve Merkez İlçe Başkanı Fatih Sağlamkardeş derin siyasetin yeni katılımcıları arasında. İlçe kongresinin ardından İl kongresinin yapılıp yapılmadığı bile belli olmayan Büyük Birlik Partisinde Uluer’in uzun süredir bir iki internet haberi dışında tek bir cümle sarf etmemiş olması da düşündürücü.
HYP İl Başkanı Derinkuyu Belediye Başkanlığının Peşinde
Halkın Yükselişi Partisi henüz Nevşehir’de bir il binası yokken, Derinkuyu belediye başkanlığını kazanmanın hevesi içerisine girdi. Edinilen bilgiye göre Halkın Yükselişi Partisi İl Başkanı Ali Cenan Öztürk, aslen Derinkuyu’lu olmasının da etkisiyle Derinkuyu belediye başkanlığı adaylığı için çaba sarf ediyor. Nevşehir ve Ülke gündeminden son derece uzak bir parti il başkanının Derinkuyu belediye başkanlığı seçiminde nasıl bir başarı elde edebileceği de merak konusu.