AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanlığı, azalan balık popülasyonunu artırmak Ve 5 Haziran Dünya Çevre Gününe dikkat çekmek amacıyla Nevşehir/Gülşehir İlçesinde bulunan baraja 1000 adet Pullu Sazan Balığı Yavrusu bıraktı.

AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanı Furkan Türker yaptığı açıklamada; "5 Haziran Dünya Çevre Günü Dolayısıyla “su ürünlerinin desteklenmesi, balıkçılığın geliştirilmesi amacıyla öncü bir hareket başlattık. Bugün itibarıyle barajımıza 1000 adet Sazan Balığı Yavrusu bıraktık. 3 Yıl içerisinde büyüyecek olan balıklarımız ekolojiye katkı sağlayacaktır. Vatandaşlarımızın yasal avlanma kurallarına uyarak avlanması durumunda barajlarımızdaki balık sayısı dahada artacaktır."dedi

-Ekosisteme Uygun Balık Türü;

İl Gençlik Kolları Başkanı Furkan Türker  ekosisteme uygun balıkların bırakıldığını anlattı.

Nevşehir’de sonradan gelişen balık türlerinin bulunduğunu kaydeden Türker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bıraktığımız balık türü, yörenin balıkları olduğu için ekosisteme çok kolay uyum sağlayabileceklerdir. Nevşehir’de sonradan gelişen balık türleri varolduğunu öğrendik. Hatta vatandaşlarımızın tabiriyle ‘İsrail Sazanı’ denilen balık türü oluşmuş.

Bu türün, ırmağımızda ve barajlarımızda fazlaca yoğun. esasen bu tür balıklar, diğer balık türlerine zarar veriyor. Diğer balıkların yumurtalarını yiyen, vatandaşların sevdiği balıkların türünü bitiren ve çok çabuk üreyebilen bir balık türü. Balıkçılarımız ekonomik olarak bunlardan para kazandıkları için bunun önlemesi için bir çalışma yapılmıyor. Biz ondan dolayı doğal Nevşehir iklimine uygun balık türlerini gelişmesi ve balıkçılıkla uğraşan vatandaşlarımızın Dünya Çevre Gününe dikkat çekmeleri, yasal avlanma kurallarına uymaları adına böyle bir etkinlik düzenledik.Ayrıca 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla il ve ilçe parti binalarımızın önune maske ve eldiven atık kutuları koyarak sıfır atık parolasıyla parti binalarımızın önlerine atık kutularımızı yerleştirdik dedi”

Yarınlara yeşili ve mavisiyle temiz bir gelecek bırakmak elimizde…