Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti İl Başkanlığı görevine atanan  Mustafa Rauf Yanar düzenlenen devir teslim töreni ile görevi  Belediye Meclisi Başkan Vekili Mehmet Ali Tanrıver’den aldı.
AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı Şehit Ömer Halisdemir toplantı salonunda bu amaçlı olarak düzenlenen törene AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk,Ebubekir Gizligider,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Genel Meclisi Başkanı Süleyman Özgün, belediye başkanları, AK Parti İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti İl genel meclis ve belediye meclis üyeleri, AK Parti’nin  Gençlik ve Kadın Kolları yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.
PARTİNİN BİR NEFERİ OLARAK HER DAİM MUSTAFA KARDEŞİMİN YANINDAYIM
Devir teslim töreninde konuşan AK Parti eski İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Gençlik Kolları Başkanı olarak partide büyük hizmetler veren Mustafa Rauf Yanar’a bu görevi teslim etmenin sevinci içerisinde olduğunu belirterek şöyle konuştu:  “ Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti İl Başkanlığı görevine getirilen Mustafa Rauf Yanar kardeşime bu görevinde başarılar diliyorum. Kendisi ile yine bu parti çatısı altında ortak çalışmalar yürüteceğiz inşallah. Bu partinin bir neferi olarak İl Başkanımın vereceği her türlü görevi büyük bir şeref ile yerine getireceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Bu kutlu davada yine bir ve beraberiz. “dedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı görevine getirilen Mustafa Rauf Yanar’ da  partide bugüne kadar gerçekleştirdiği  hizmetlere ilişkin bilgiler verdi.
HİZMET ÇITASINI DAHA ÜST NOKTALARA ULAŞTIRACAĞIZ
Yanar, şöyle konuştu: “ Kıymetli abim Mehmet Ali Tanrıver’in yeni dönemde aday olmayacağını açıklaması üzerine Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımızın İlimizde gerçekleştirdiği temayül çalışmasında yine Genel Merkezimizin isteği ve de yapılan istişareler neticesinde Nevşehir İl Başkan adayı oldum. 02.10.2017 günü Teşkilatımızdan diğer il başkanı adaylarımız kıymetli büyüklerim Ali Kemikkıran, Edip Avşar ve Mehmet Yalçın ile birlikte Genel Merkezimize çağırılarak, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile tek tek görüşmeler neticesinde şahsıma Nevşehir İl Başkanlığı tevdi edilmiştir.2012 yılından bu yana omuz omuza gecemizi gündüzümüze katarak bu kutlu davaya hizmet ettiğimiz değerli büyüğüm kıymetli İl Başkanım Mehmet Ali Tanrıver’den bu bayrak yarışını teslim almanın haklı gururunu yaşıyorum. Kendisinin gerek seçim çalışmaları, gerekse teşkilat çalışmaları ve halkımızla birlikte 15 Temmuz hain darbe girişiminde gösterdiği onurlu dava duruşunu ve en üst noktalara taşıdığı bu teşkilat çıtasını bizde birlik ve beraberlik çerçevesinde daha da yukarılara çekme çabasında olacağız.Bu emaneti tarafıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, çalışmalarımızda destek olan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırıma, Teşkilat Başkanımız Sayın Mustafa Ataş’a, Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider'e, şehrimize büyük emekleri olan geçmiş dönem milletvekillerimiz Ahmet Erdal Feralan, Mehmet Elkatmış, Mahmut Dede, Rıdvan Köybaşı, Osman Seyfi ye, Nevşehir Belediye Başkanımız Hasan Ünver'e, Eski il başkanlarımız Zafer İnanır, Ersan Erkut, Kazım Sunar'a , Valimiz İlhami Aktaş'a, Kadın kolları Başkanımız Nihal Kutlar'a, benim canım kıymetli gençlik teşkilatıma, Merkez İlçe Başkanımız Salih Açıkgöz’e temsil ettikleri ilçeleri için en iyisi olsun isteyen fedakar ve cefakar ilçe başkanlarıma bulundukları belediyeler için daha fazla nasıl hizmet ederim diyen tüm belediye başkanlarıma, belde başkanlarıma, kıymetli mahalle başkanlarıma, değerli Belediye meclis üyelerimize, köyler için çalışmalarını aralıksız sürdüren İl Genel Meclis Başkanım ve meclis üyelerimize ve teşkilatımızın her kademesinde görev almış alacak fedakar yöneticilerine, Nevşehir’imizin mihenk taşları olan ve hepsi ayrı bir değerde İlimizi temsil eden Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Başkan ve Yöneticilerine, Vakıf ve Dernek Başkanlarımız ve yönetimlerine, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Partimize, vatanına, bayrağına sahip çıkarak bizlere her platformda destek veren aziz hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum.” Diye konuştu.
GÜDÜMLÜ DEĞİL, UYUMLU ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ
AK Parti İl Başkanı Yanar, güdümlü değil, uyumlu bir şekilde çalışmalar içerisinde olacaklarını dile getirerek şöyle konuştu: “ Ülkemizin 2023, 2053 ve de 2071 e giden hedefleri doğrultusunda şehrimizin tüm dinamikleri ile istişareli bir şekilde , güdümlü olarak değil uyumlu bir şekilde herkesimi kucaklayarak Şehrimiz vatanımız, milletimiz, bayrağımız,devletimiz ve de tüm Türk İslam coğrafyası için canla başla haydi Bismillah diyoruz.”dedi.
ÇİÇEK DEĞİL, ARAKAN İÇİN BAĞIŞ
AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar ,kendisine tebrik amacıyla çiçek gönderilmemesi çağrısında bulundu. Yanar “ AK Parti teşkilatları olarak hassas olduğumuz bir başka konuya daha değinmek istiyorum. İl Başkanlığına atanmam vesilesi ile çiçek gönderme nezaketinde bulunan ve bulunacak olan bütün Kamu kurum ve kuruluşlarımızı STK’larımızı eş dost ve arkadaşlarımızı Kızılay vasıtasıyla Arakan’ın hesabına yardım yapmaları konusunda ricada bulunmak istiyorum. Hem Arakan’da yaşanan insanlık zulmüne dikkat çekmek hem de hep birlikte zulme sessiz kalmamak için desteklerinizi bekliyoruz.”
GÖNLÜNÜZÜ VE KALBİNİZİ FERAH TUTUN, GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  son günlerde ak Parti Genel Merkezli olmayan, AK Partiden kurtulmak isteyen ileri uçlar tarafından bazı dedikoduların üretildiğini dile getirerek, bunlara inanılmaması çağrısı yaptı. Ünver şöyle konuştu: “ Burada ancak AK Parti’ de yaşanabilecek bir devir teslim yapıyoruz. Bizler bir dava hareketinin temsilcileriyiz , bize verilen görev ne ise onu kutlu vazife sayıp, ikinci bir emre kadar onu yerine getiririz .İkinci bir emir geldiğinde bir başka arkadaşımızın alnından öper. mührü teslim eder gideriz. Son günlerde hakkımızda bir takım spekülasyonlar, genel merkezimiz kaynaklı olmayan partimiz kaynaklı olmayan bu dedikoduları bizden kurtulma çabası içerisinde olan bir takım ileri uçlar, kendileri üretiyorlar. Onun için gönlünüz ferah olsun. Biz nasıl ilk aday olduğumuzda ‘Bizi niye aday yaptınız’ diye sormadı isek, bu davanın lideri nasıl elimizi kaldırdığı gün, bize kefil olduğu gün ‘ Bize niye kefil oldun’ diye sormadı isek, bundan sonraki süreçte bizden sorulmasını, sorulmadan karar verilmesini sorgulamayı haysiyetsizlik sayarız, biz öyle onursuz ve  haysiyetsiz insanlar değiliz. Biz dava onuruyla  ve şuuru ile hareket eden insanlarınız. Onun için gönlünüz de kalbinizde ferah olsun, hizmetlerimize devam ediyoruz”
MUSTAFA RAUF YANAR KARDEŞİMİN BAŞARILARI DAİM OLSUN
Belediye Başkanı Ünver, AK Parti İl Başkanlığı görevine atanan Mustafa Rauf Yanar’a kefil olduğunu da dile getirerek şunları söyledi: “ Mehmet Ali Tanrıver  İl Başkanlığının yanı sıra Belediye Meclisimizin de başkan vekili idi. Ben sayın Tanrıver ’in bu görevi liyakatiyle hakkıyla bu görevi yerine getirdiğine inanıyorum.  Alın terini, akıl terini ve ailesinden yaptığı fedakarlığa teşekkür ederim. Belediye Meclisimizin genç bir neferi de olan Mustafa Rauf Yanar’ AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığında önemli hizmetler yaptığına şahidim. Bu onurlu görevi layıkı ile yapacağına da kefilim. İnşaallah başarıları daim olur.” dedi.
BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KURUMSAL HALE GETİRİYORUZ
AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk’de Mehmet Ali Tanrıver’in AK Parti İl Başkanı olarak verdiği hizmetlerden dolayı büyük bir memnuniyet içerisinde olduklarını belirterek, Tanrıver’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Göktürk, bu davanın büyük bir dava olduğuna işaret eden Göktürk, ‘Bu davanın kökleri mazide, dalları ise Ati’dedir. Bu davanın içerisinde bir nefer olmak bile bir büyük şereftir. Bundan sonra yolumuza,bu kutlu davanın yürüyüşüne devam edeceğiz . Bu köklü ve kutlu davadaki birlik ve beraberliğimizi kurumsal hale getirmemiz gerektiğine inanıyorum. “ diye konuştu.
ÜMMETİN UMUDU OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ
AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider’de Mehmet Ali Tanrıver’in AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı döneminde önemli başarıların elde edildiğini ifade ederek, Tanrıver’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Tanrıver’in bir sonraki il kongresinde aday olmayacağını açıklamasından sonra geçen süreç içerisinde AK Parti içerisinde 53 aday adayının başkanlık görevine talip olmasının,AK Parti’de ‘Haydi’ denildiğinde neler başarabileceğinin de çok açık bir göstergesi olduğunu kaydeden Gizligider ‘ Geçtiğimiz günlerde Bangladeş’de incelemelerde bulundum. Oradaki kardeşlerimizin de  umudu haline gelen Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duacı olduklarını belirttiler. AK Parti  sadece bir parti değil,AK Parti  bir ocak, bir mektep,Eğer AK Parti bu sahadan çekilirse ümmet sahipsiz kalır. Onun için AK Parti parti olmanın ötesinde bir dava mücadelesi yapıyor. Burada bir bayram ve bir şölen içinde il başkanlığı devir teslim töreni yapıyoruz. Partimize önemli hizmetlerde bulunan kardeşimiz  Mehmet Ali Tanrıver’e çok teşekkür ediyor, Mustafa Rauf Yanar’ada hayırlı hizmetlerde bulunmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

ŞEHRİMİZİ 2019’A GÜMBÜR GÜMBÜR TAŞIYACAĞIZ
AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ de AK Parti İl başkanlığı görevine getirilen Mustafa Rauf Yanar’a bundan sonraki hizmetleri için başarılar temennisinde bulundu. Partide safları sıklaştırıp, yaşadığımız bu şehri daha ileri noktalara taşınacağını dile getiren Açıkgöz daha sonra şöyle konuştu: “ Saflarımızı daha da sıklaştırıp,şehrimizi 2019’a gümbür gümbür taşıyacağız inşallah. Birlik ve beraberlik içerisinde bu büyük davanın sorumluluğu içerisinde ümmetin umudu olarak bundan sonra da hizmetlerimizi devam ettireceğiz. Mehmet Ali Tanrıver kardeşime yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, Mustafa Rauf  Yanar kardeşime de bu kutlu davada başarılar diliyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.” Dedi.
Daha sonra AK Parti İl Başkanı  Mehmet Ali Tanrıver, İl başkanlığı görevini Mustafa Rauf Yanar’a teslim etti. Törende AK Parti İl Başkanı Yanar,  Tanrıver’e çeşitli hediyeler takdim etti. 
Daha sonra kendisi ile birlikte Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından mülakata davet edilen  AK Parti İl Başkanı adayları Ali Kemikkıran, Edip Avşar ve Mehmet Yalçın’ a teşekkür plaketleri AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz,Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider tarafından takdim edildi.