Nevşehir'de 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için AK Parti'ye toplam 120'nin üzerinde kişi aday adaylığı başvurusunda bulunurken, Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar ve Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz'a rakip çıkmadı.
AK Parti’de belediye başkan aday adaylığı başvuru süreci bitti. Nevşehir'de toplam 23 belediye Başkanlığı için yapılan başvurular içinde 2 yer dikkat çekiyor. Sulusaray ve Yazıhüyük. Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar ve Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz'a başvuru sürecinde hiç bir rakip çıkmazken, Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli için ise sadece 1 ve Kavak içinde sadece 3 aday adayı rakibi oldu. 

En çok aday adayı ise Nar kasabasına oldu. AK Parti Nar belediye başkanlığı için toplam 12 isim resmi müracaatta bulundu.

Öte yandan Nevşehir Belediye Başkanlığına 9, Acıgöl'e 6, Derinkuyu'ya 4, Gülşehir'e, Karapınar'a 5,Tatlarin'e 4, Göreme'ye 5, Göre'ye 5, Uçhisar'a 9, Çalış'a 7, Kalaba'ya 4,Avanos'a 9,Çat'a 10, Kozaklı'ya 10, Kavak'a sadece 3 isim aday adaylık müracaatında bulundu.