KAMUOYUNA

Açıkça görülmektedir ki vatanımız, milletimiz ve gönül coğrafyamız dünyanın kanını emen emperyalist odaklar ve onların işbirlikçileri tarafından büyük bir tehdit altındadır. Gizli veya açık olarak devletimiz bir kuşatma altında, milletimizin varlığı tehlike altındadır. Bu tehlikenin görülmesi ve mükemmeli tesis etmese bile tarafımızca ortaya konan temel ilkelerin büyük kısmına uyum sağlaması ve tekliflerimizin dikkate alınması yönüyle bu anayasa teklifi Büyük Birlik Hareketi tarafından desteklenmektedir.

Devletin bekası ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda anadan, yardan, serden geçmek Alperenlerin en büyük hasletlerindendir.Bizler için devletimiz, milletimiz, vatanımız ve bayrağımız söz konusu olduğunda bu kutsal değerlerden asla taviz veremeyiz
Burada önemle belirtmemiz gereken bir konu var ki;

Tercihini evet ya da hayır yönünde kullanan herkesin bu ülkenin vatandaşı olduğu göz önünde tutularak her kesimin kararına saygılı olunmalı ve milletimiz kutuplaştırılarak uçuruma sürüklenmemelidir.

Şehit Liderimizin “Sel gider kumu kalır.” Şeklinde ifade ettikleri bu gelip geçici süreçlerde milleti ayrıştırmanın faturasının ileri ki dönemde çok ağır olacağını da temsil makamında ki herkes göz önünde bulundurmalıdır.
Bu bağlamda;

Kendisine elini uzatan adamın "Ben bu köyün delisiyim" demesine karşılık "Biz de bu vatanın delileriyiz" diyerek karşılık veren yiğit adamın emanetçileri olarak;
''Bizler de bu vatanın delileriyiz'' diyerek Büyük Birlik Partisi ve Alperen Ocakları Genel Merkezimizin aldığı kararın sonuna kadar arkasındayız.