AK Parti Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, mazbatasını alarak seçilmiş Belediye Başkanı olarak görevine resmen başladı.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Rauf Yanar, Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve belediye Meclis üyeleri ile birlikte mazbatasını alarak belediyeye geçen AK Parti Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, 24 saat hizmet edeceğini söyledi.

Rasim Arı, davul zurna ve havai fişek eşliğinde geldiği Nevşehir Belediyesi önünde mehter marşı ile karşılandı. Hafız Mahmut Kemikkıran hocanın duasının ardından herkesle tek tek tokalaşarak tebrikleri kabul eden Rasim Arı daha sonra makamına geçti. Kurban kesilmesinin ardından dualarla makamına oturan Başkan Arı, burada tebrikleri kabul etti.

Rasim Arı, Seçen'den görevi devraldı...

31 Mart tarihinde yapılan belediye başkanlığı seçimini kazanan Rasim Arı, yapılan devir teslim töreni sonrası görevine başladı. Nevşehir Belediyesi başkanlık makamında gerçekleştirilen devir teslim töreninde Rasim Arı görevi eski başkan Atilla Seçen'den alkışlarla aldı.

Rasim Arı burada yaptığı konuşmasında, kendisine oy veren vermeyen herkesin başkanı olacağını söyleyerek, başta eşi Melek Arı'ya, parti teşkilatına ve tüm Nevşehir halkına teşekkür etti.

Mübarek Miraç gününde mazbatasını alma güzelliğine kavuştuklarını dile getiren Arı, şunları kaydetti:

“31 Mart günü yapılan yerel seçimlerde halkımızın tercih ve teveccühleri ile belediye başkanı olarak görevlendirildim. Bu mübarek Miraç gününde mazbatamızı alma güzelliğine kavuştuk. Bizim için Miraç günü mübarek bir gün ve bu gün göreve başlamak bizim için çok anlamlı oldu. Allah’a hamd olsun güzel bir günde göreve başladık. İnşallah Nevşehir halkına, Belediye Meclis Üyelerimizle birlikte, güzel hizmetler yapmayı hedefledik. Rabbim inşallah hepimizi bu görevde muvaffak kılar. Bu günden itibaren 110 bin nüfuslu Nevşehir'in tamamının Belediye Başkanı olduğumu ve tamamına hizmet etmeyi hedefliyorum. Herkesin belediye başkanıyız, genç-yaşlı demeden hizmet almaya layık olan tüm halkımıza hak ettikleri hizmeti sunmaya gayret edeceğim.” dedi.

Arı, "Hemen bu sabahtan itibaren sevdalısı olduğumuz ve hayallerimizi süsleyen Nevşehir'imizde, bu değişimi Nevşehirliler hak etti denilecek söylemleri gerçekleştireceğimizden hiç kimsenin endişesi olmasın. Allah çıktığımız bu güzel yolculukta bizleri mahçup etmesin. Memleketimize, milletimize hizmet aşkından bizi mahrum etmesin. Desteklerinizden dolayı Nevşehirli hemşehrilerimizin sandıkları patlatmak suretiyle verdiği bu destek ve ülke kamuoyuna mal edercesine verdiği bu güzel görüntüden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 

Yaklaşık 6 ay süren kampanya sürecinin hiçbir olumsuzluk yaşanmadan tamamlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Arı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kampanya sürecinde demokrasinin gereği olan sesli ve görsel birtakım faaliyetlerde bulunduk, bundan dolayı rahatsızlık vermişsek tüm halkımızdan haklarını helal etmelerini diliyorum. Saygıdeğer hemşerilerim bizim için Nevşehir ve Nevşehir'de yaşayan halkımız çok önemli, birliğimiz çok önemli, beraberliğimiz çok önemli, dirliğimiz çok önemli. Allah’a hamd olsun seçim döneminde ki yaklaşık 6 aylık süreçte hiçbir hemşerimizin burnu dahi kanamadı, gönlü kırılmadı, bir hoşnutsuzluk yaşanmadı. Bundan dolayı da Rabbime hamd ediyorum.

Bu süreçte bize yardımlarda bulunan, katkılarda bulunan, rehberlik yapan, milletvekillerimize, il başkanlığımıza ve her kademedeki yönetim kuruluna,  kolluk kuvvetlerimize, basınımıza ve tüm Nevşehir halkımıza sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Hayırlı olacağına inandığımız bu yola beraber çıktığım ekibime ve Belediye meclis üyelerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Nevşehir'imiz kazansın diyorum, tüm vatandaşlarımızın daha rahat ve güzel bir Nevşehir'de yaşamalarını diliyorum.”

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak...
Hayalimizdeki Nevşehir için şimdi artık çalışma vakti. Bugünden itibaren Belediyemiz diğer tüm siyasi partilere gönül veren kardeşlerimizin de evidir, hem gönlüm hemde kapımız bütün Nevşehirlilere açıktır. Dedikodu, iftira ve hakaret dışında her türlü eleştirilere açığım. Ama bu andan itibaren bu şehirde tehdit iftira dedikodu olmayacak. Bu dakikadan sonra kim olursa olsun tehdit, şantaj, dedikodu, iftira ile, benim boyuma bakarak beni halt edeceğini düşünen her kim varsa kendini çek etsin sabaha kadar düşünsün. Ben herşeyin farkındayım. Sadece affediyorum. Ama hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ve biz bir olacağız beraber olacağız. Birlikteliğimize , sevgiyi, doğruyu, kardeşliğimize zeval vermeye çalışacak olanlar her zaman beni karşısında bulacak. Rabbim bu mübarek günde bizleri mahçup etmesin. Şehrimize, ülkemize ve tüm islam alemine hayırlar nasip etsin. Allah nefsimize uydurmasın, ayağımız kaydırmasın. Hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

 

Rasim Arı'nın açıklamalarını izlemek için Video linkini TIKLAYINIZ

31 Mart'ta yeni seçilen tüm belediye başkanlarının hayırlı hizmetler yapması temennisinde bulunan Başkan Rasim Arı, “Bu güne kadar Nevşehir'de belediye başkanlığı yapan ve halkımıza hizmet eden Başkanlarımızdan ahrete intikal edenlere Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olanlara şükranlarımı arz ediyorum”  dedi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Rauf Yanar'da:"Bu Hayırlı günde Seçim sonrası Türkiye’nin ilk önce mazbatasını alan Nevşehir Belediye Başkanımız Rasim Arı,Belediye Başkanlığımızda düzenlenen devir teslim töreninde Atilla Seçen Başkanımızdan görevi teslim alarak Memleketimize hizmetin ilk adımını attı. Hayırlı olsun inşallah" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletveili Mustafa Açıkgöz'de; "Nevşehir Belediye Başkanımız Rasim Arı mazbatasını aldıktan sonra, Belediye Başkanlığımızda Atilla Seçen Başkanımızdan devir teslim törenimizi gerçekleştirdik.Hayırlı olsun" dedi.

Açıkgöz, “AK davamızda makam ve mevkinin önemi yoktur. Önemli olan milletimizin gönlünde yer edinmektir. Gönül belediyeciliği ile gönüller kazanan tüm teşkilatımıza minnettarız. Atilla Seçen Başkanımıza üstün gayretleri için şahsım, AK teşkilatımız ve Nevşehir’imiz adına teşekkür ediyorum. ‬Cumhurbaşkanımız SayınRecep Tayyip Erdogan liderliğindeki AK kadrolarımızla Bir Hayalimiz Var Nevşehir diyerek çıktığımız kutlu yolda Rasim Arı Başkanımıza muvaffakiyetler diliyorum. “ dedi.

Mustafa Ferveren