İlk olarak dün başlayan sıcak gelişmeye ilişkin Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı istifa etti mi, ettirildi mi? Başkan Arı, ne söyledi? Gerekçe neydi? Başkan Arı AK Parti'den istifa mı etti? İşte tüm bu sorular gün boyu cevap bekledi.

Gündeme bomba gibi düşen ve AK Parti Genel Merkezi tarafından Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın istifasının istenmesine ilişkin gün boyu Sosyal medya hesaplarından bir çok şey yazılıp çizildi. Nevşehir kamuoyunda bir çok şey söylendi.

Bugün Neler yaşandı?

Herşey dün akşam Şanlıurfa'dan köşe yazarı gazeteci Cengiz Aksan'ın attığı "Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı görevden alınıyor."  tweeti ile başladı...

 

Bu tweeti bu kez Ankara Kuşu'nun attığı bir diğer tweet izledi...

Son olarak İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay'da dahil olarak twitter hesabından yaptığı şu paylaşımla katıldı; "Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı baskılara karşı direnerek Ak Partiden istifa etmiş ve bağımsız belediye başkanı olarak Nevşehir'e dönmektedir. Sayın Rasim Arı"yı cesur kararı sebebiyle tebrik ediyorum, önceki dönem hakkında yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının sonuçlandırılmasını diliyorum."

Nevşehir güne Belediye Başkanı Rasim Arı'nın istifa iddiaları ile uyandı. 

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ise sabah mesaisine önce makamında eşi Melek Arı ile birlikte başlatılan kampanya dahilinde ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için örülen atkı ve bere dağıtımı ile başladı. Sonra Nevşehir merkez Esentepe mahallesinde Cuma namazını eda eden Başkan Arı, AK Parti Genel Merkezinin daveti üzerine Ankara'ya hareket etti. 

İddialara göre, AK Parti Genel Merkezinde Belediye Başkanı Rasim Arı’nın “Sağlık Sorunları” gerekçe gösterilerek istifa etmesi istendi. Saatler süren görüşmelerin ardından Belediye Başkanlığından istifa etmeyi kabul etmeyen Başkan Arı ise, Genel Merkezden ayrılarak tekrar Nevşehir'e hareket etti.

Rasim Arı Tamam mı Devam mı?

Eğer istenmiyorsam o zaman bende yoluma "Bağımsız" olarak devam ederim düşüncesinde olduğu iddia edilen Rasim Arı’nın akşam geç saatlerde Nevşehir'e geldiği öğrenildi.

AK Parti'den "İstifa" dahil son gelişmeleri yakın kurmaylarıyla bir araya gelerek, değerlendirerek istişarelerde bulunan Başkan Arı'nın önümüzdeki saatlerde kamuoyunu bilgilendirme amaçlı açıklama yapması bekleniyor.

Arı, AK Parti'den İstifa etti mi?

Gün boyu yaşanan tüm bu sıcak gelişmelerle beraber Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı‘nın bugün Ankara’ya giderek, "AK Parti Genel Merkezine, partiden istifasına dair dilekçeyi, Genel Merkeze sunduğu ve bundan sonra Nevşehir Belediye Başkanlığına Bağımsız olarak devam edeceği" şeklindeki iddialar ise henüz teyit edilebilmiş değil.

Fakat, tüm bu iddialara ilişkin şuana kadar hiçbir resmi açıklama henüz yapılmadı.

Güne ise sadece Rasim Arı'nın sosyal medya hesabına bıraktığı bu notlar ile gelen yüzlerce destek mesajları kaldı;

Saat: 19.00   Burdayım...

Saat: 21.00 Ben bu şehre, bu şehrin herbir ferdine Gurban olurum...

Şimdi tüm gözler Başkan Rasim Arı'nın yapacağı açıklamaya çevrildi...

Hal böyle olunca ortada sadece acabalar ve cevap bulması beklenen onlarca sorularla dolu iddialar konuşulmaya başladı.


Peki Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı kimdir? İşte Rasim Arı Biyografisi;

Doğum Yeri : Nevşehir/ Türkiye

Doğum Tarihi: 1.1.1975 -Rasim ARI,

1975 Nevşehir doğumludur.

1989 yılında eğitim görmeye başladığı Nevşehir İmam Hatip Ortaokulu’nun ardından 1993 – 1996 yılları arasında Pendik İmam Hatip Lisesi’nde eğitim görmüştür.

1996 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimine başlarken 2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olmuştur. Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamlamıştır.

2001 yılında Maltepe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı olarak siyaset hayatına başlayan Arı, 2007 yılında AK Parti’den Nevşehir Milletvekilliği için Adaylığını koymuştur.

2002 yılında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın Danışmanlığı görevine getirilmiş bürokrasi hayatına sırasıyla Devlet Bakanı Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu’nun Danışmanı olarak devam etmiştir.

2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği’ne görevine atanan Arı, 2015 yılından itibaren atandığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Rasim arı evli ve 2 çocuk babasıdır.

FİB Haber Merkezi olarak bilgi kirliliği yaşanmaması adına Belediye Başkanı Rasim Arı'nın yapacağı açıklamaları ilerleyen süreçte sizlerle paylaşacağız.