Yerel seçimin ana unsurlarından biri de, oy getirebilecek meclis üyesi aday listesi yapmaktır. Çevresi geniş, semtlerde tanınırlığı yüksek, insanlarla iletişimi kolay, sorun çözen ve yerleşimlerin ileri gelenlerden seçilecek meclis üyesi aday listelerinin oy getirisinin fazla olacağı bir gerçektir.

Elbette, belediye meclislerinde mühendis, mimar, avukat vb. gibi uzmanlık gerektiren, ihtisas komisyonlarında önlerine gelen dosya hakkında doğru karar verebilecek mesleki bilgi sahibi isimlere de ihtiyaç vardır. Tabii ki, belediye meclis listeleri oluşturulurken teşkilat, kadın, gençlik kolları ve engelli kontenjanları da göz önünde bulundurulacaktır.

Listeleri teşkilat ve örgütlerce kabul görmüş belediye başkan adaylarının seçmen karşısında eli daha güçlüdür. Bütün bunlar harmanlanarak oluşturulacak karma bir liste ile göreve getirilen belediye başkanının işi de kolaylaşacaktır. 5 yıl boyunca meclis üyelerinin desteğine ihtiyaç duyan belediye başkanlarının doğru listeler sayesinde omuzlarındaki yük de hafifleyecektir. Belediye meclis üyesi olabilmek için Türkiye genelinde olduğu gibi ilimiz Nevşehir'de de yüzlerce isim siyasi partilere başvuruda bulundu.

19 Şubat 2019 Salı günü (Yarın) belediye başkan adaylıklarında olduğu gibi meclis üyeleri listeleri de siyasi partilerimiz tarafından seçim kurullarına teslim edilecek. 

Hasılı, seçmenler olarak 31 Mart’ta sadece belediye başkanlarımızı değil, onlara destek verecek, siyasi kararlarda yanında duracak isimleri de seçeceğiz. 

31 Mart Yerel Seçim takvimine göre,

19 Şubat Salı:

Siyasi parti ilçe başkanlıklarının belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına, büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıklarının büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına alındı belgesi karşılığında elektronik ortamda DVD, flash bellek, hard disk vb. ile fiziki ortamda kağıt olarak en geç saat 17.00'ye kadar vermelerinin son günü. Bağımsız olarak adaylıklarını koyacak kişilerin adaylık için saat 17.00'ye kadar başvuruları için son günü.