Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gökbörü Geleneksel Okçuluk Kulübü tarafından düzenlenen Ruz-ı Hızır “Bahar Koşusu”nda, farklı illerden Türkiye’nin en iyi geleneksel okçuları Nar kasabasında buluştu.

Etkinliğe AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Nevşehir Devlet Hastanesi Müdürü Hakan Gürbüz, Nevşehir Tabip Odası Başkanı Adli Tıp Uzmanı Uzm.Dr.Yunus Emre Çakır ile çok sayıda Gökbörü Geleneksel Okçuluk Kulübü sporcuları katıldı.

Nar Belediyesi katkılarıyla düzenlenen Ruz-ı Hızır “Bahar Koşusu”nda dereceye girenlere ödüllerini Nevşehir Belediye Başkanı Mehemt Savran ile birlikte takdim eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Ruz-ı Hızır “Bahar Koşusu”nda, Gençlerimiz, Kapadokya’da hem eğlendi hem kendilerini geliştirdi. Dereceye giren kardeşlerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Etkinlikte Ok atan Açıkgöz; "Kadim kültürümüz içerisinde yer alan geleneksel ata sporlarımızın tanıtılarak yaşatılması ve okçuluk takviminde önemli bir dönüm olan Ruz-ı Hızır’ı idrak etmenin sevincini, bu gün sizlerle birlikte ok atarak kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.


Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır.