En büyük hayal kırıklığı her ne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni sistemle birlikte yeniden Cumhurbaşkanı seçilse de 2002’den bu yana Nevşehir’den tulum çıkarma geleneğini kaybeden AK Parti oldu. Seçim öncesinde 120 bine yakın oy alacaklarını tahmin eden AK Parti 100 bin oyun altında kaldı. Bir Vekilini ise Cumhuriyet Halk Partisine kaptırdı.

Milliyetçi Hareket Partisi de hayal kırıklığı yaşan siyasi partilerdendi. Seçimin hemen arifesinde 2 vekil çıkarma hesapları yapan partide Mehmet Varol, Sait Yüksel ve Fazlı Koç üçlüsü de partinin vekil çıkarmasına yetemedi.

Seçimin bir diğer hayal kırıklığını yaşayan partisi İYİ Parti oldu. İki kez genel başkan Meral Akşener’in milletvekili adaylarına destek için Nevşehir’e geldiği partide Musa Ertaş, Fatih Mehmet Şahin ve Hüseyin Sevindik üçlüsü ancak 16 bin dolayında oy alabildi. Yerel radyolarda katıldığı programlarda 50 bine yakın oy alabilecekleri tahmininde bulunan Ertaş’ın tahminleri alınan oyla büyük bir farkla tutmadı.

Saadet Partisi de Nevşehir’de ciddi oranda hayal kırıklığı yaşan partilerdendi. İttifak ile birlikte Nevşehir’de oyunu ciddi oranda artırması beklenen Saadet Partisi de beklentilerinin bir hayli uzağında kaldı. Saadet Partisi Nevşehir'de yine sınıfta kaldı.