İstanbul'da 23 Haziran tarihinde yapılacak Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi cumhur ittifakı adayı Binali Yıldırım'a destek çalışmaları devam ediyor.

31 Mart'ta yaşanan usulsüzlük ve şaibeler nedeniyle 23 Haziran'da yenilecek olan İstanbul seçimleri için hemşehri dernekleri partiler açısından önem arz ediyor. Bu kapsamda İstanbul'a çıkarma yapan, AK parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz, AK Parti Nevşehir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yücel Menekşe, AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, AK Parti Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Merkez ilçe Başkanı Edip Avşar, İlçe ve belde belediye başkanları İstanbul'da yaşayan Nevşehirli hemşehri dernek başkanları ve üyeleriyle Bahçelievler Yaren Cafe’de kahvaltıda buluştular. 

10-13 Haziran 2019 AK Partili Nevşehirlilerin İstanbul Seçimleri İçin İstişare Ve Değerlendirme Toplantısında hemşehri dernekleri ile buluşan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı kahvaltı sonrası yaptığı açıklamasında; "Biliyorsunuz 23 Haziran’da İstanbul seçimi var. Bunun Nevşehir ile ne ilgisi var diye sakın sormayın.  İstanbul seçimi sadece bir ilin seçimden çok öteye bir seçimdir. Burada başlayarak 20 Yıllı AK Parti hizmet belediyeciliğin sekmeye uğratma için tüm şer odakları işbirliği içindeler. Bu seçimi dört gözle bekleyen ülkeleri görüyorsunuz ve kimin olmasını istediğinide çok iyi biliyorsunuz. Siz Nevşehirli hemşehrilerimizden isteğimiz gelin bu oyunu birlikte bozalım, hizmete destek verin ve bu kutsal şehir AK Hizmet ile yoluna devam etsin. ” dedi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. M.Rauf Yanar, Nevşehirli hemşehrilerine hitaben yaptığı konuşmasında; "İstanbul'da yaşayan kardeşlerimiz 23 Haziran'da iradelerini net bir şekilde ortaya koyacak ve yıldırım hızıyla Sayın Binali Yıldırım'ı seçecektir. 17 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik duran isimlerden biri olan Binali Başkanımız, hem Bakanlık hem Başbakanlık yaptığı dönemlerde vatandaşı için her türlü fedakarlığı ortaya koymuştur, 15 Temmuz gecesi de bu ülke için çok büyük fedakarlık yapmıştır. Hep taş üstüne taş koyan, bir Anadolu insanıdır. 23 Haziran'dan sonra gönül belediyeciliğini, sosyal belediyeciliği tüm İstanbul'a, yeni bir 25 yılın başlangıcı olarak başlatacağız. Tevazu içinde, samimiyetle, gayretle, nasıl görünüyorsak o şekilde davranarak, milletimize hizmet edeceğiz, milletimizin hizmetkarı olacağız." dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yücel Menekşe; "Nevşehir Hemşeri Dernekleri Buluşmasında İstanbul’daki hemşehrilerimizle bir aradayız. İstanbul BB Başkanı adayımız Sn. Binali Yıldırım’ın her zaman  yanındayız, olmayada devam edeceğiz. Bizim için artık vakit, İstanbul vaktidir. Allah’ın izni ile Milletvekili, bakan, başbakan, Meclis Başkanı olarak görev yapan ve ülkemize önemli hizmetlerle buluşturan Sayın Binali Yıldırım’ı siz değerli hemşehrilerimizin destek ve dualalrı ile kazandıracağız. 23 Haziran’da Allah’ın izniyle kazanan İstanbul olacak, Türkiye olacak, Aziz milletimiz olacak" dedi.

Nevşehirliler Derneği Binali Yıldırım diyor...

AK PARTİ Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz İstanbul hemşehri dernek başkanları ve üyeleriyle buluşma programında yaptığı konuşmada: “Yaklaşan İstanbul seçimleri kapsamında bugüne Nevşehirli gurbetçi hemşehrilerimizle kahvaltıda vatandaşlarımızla kucaklaştık. Dertlerini dinledik, taleplerini aldık. 23 Haziran'dan sonra daha güzel günlerde buluşmak üzere sözleştik. 23 Haziran’da kazanan Cumhur İttifakı olacak. Sayın Binali Yıldırım bey bu seçimi açık farkla kazanacak.‘' dedi.

 23 Haziran'da İstanbul'da bir seçim olduğunu anımsatan Açıkgöz, "Bu seçim dolayısıyla Türkiye'nin gündemi 23 Haziran'a kitlendi, kaldı. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum, Nevşehirli değerli hemşehrilerimiz nasıl her seçimde AK Parti'ye, Tayyip Erdoğan'a büyük bir destek verdiyse 23 Haziran seçimlerinde de inşallah aynı desteği verecek. Nevşehirliler olarak İstanbul BB adayımız Sayın Binali Yıldırım’ın yanındayız, destekçisiyiz. Nevşehir,milleti ve devleti için çalışan kadrolara her zamanki gibi tam destek, kazanan İstanbul olacak. Sefer Bizden Zafer Allah'tan İnşallah." ifadelerini kullandı.

Nevşehirli Vatandaşlar da Açıkgöz'e alkışlarıyla destek oldu.